Prava čar putovanja jeste i istraživanje drugih kultura i isprobavanje novih i tradicionalnih specijaliteta. Ukoliko planirate put u Kinu, nemojte se iznenaditi ako vam donesu supu od bubašvaba, ili ste skoknuli do Azije, želite da probate njihovo tradicionalno piće, a dobijete liker od guštera.
BalutŽiva kobra - Ovo jelo često se služi u Vijetnamu, a poznato je da Vijetnamci kobri iščupaju srce, koje kasnije služe u činiji.
Supa od bubašvaba - Možda bi vam izgledalo kao da vam je neko namerno stavio bubašvabu u jelo, ali supa od bubašvaba je zapravo čuveno jelo u Kini.
Testiti od petla - Nećete verovati, ali i ovo ljudi širom sveta vole da jedu.
Hagis - Poznatija kao škotska kobasica, obično se služi uz pire krompir.
Pohovani pacov - Verovatno jedino jelo koje mnogi ljudi nisu probali kao pohovano.
Liker od guštera - Ovo "fensi" piće pretežno se pije u Aziji, a koristi se često i u tradicionalnoj istočnoj medicini.
Pohovane pileće noge - Možda izgledaju loše, ali kažu da su ukusne.
(EPK/Viralnova)