OVO SU ŽRTVE: Monstrum svima pucao u glavu!

Najveći zločin u istoriji Srbije

OVO SU ŽRTVE: Monstrum svima pucao u glavu!

Crna Hronika -
Krvavi pir Ljubiša Bogdanović (60) započeo u svojoj kući, a onda za samo pola sata ubio 13 komšija, među kojima i dete od nepune dve godine

BEOGRAD - Ovakav zločin Srbija ne pamti!- Molim vas, dođite brzo! Neko mi je ubio sina!Ovaj poziv stigao je juče oko 5.15 sati na broj 192.- Moj muž puca, on ubija - uspaničeno je vikala žena s druge strane linije koja je najverovatnije u tom trenutku videla da joj prilazi suprug sa oružjem u ruci. U sledećem trenutku dežurni u policiji čuli su samo krik, a onda hitac! Ljubiša Bogdanović (60), kako se ispostavilo, tada je ranio suprugu Javorku.Krvavi pir Ljubiše Bogdanovića iz Velike Ivanče kod Mladenovca počeo je juče oko 5.10 sati u kući u kojoj je živeo s porodicom. Za samo pola sata tragičan bilans popeo se na 13 mrtvih, među kojima je i najmlađi stanovnik sela, dvogodišnji David Despotović! O brutalnosti ovog masakra, dosad nezapamćenog u Srbiji, svedoči i činjenica da je sve svoje žrtve ubio metkom u glavu!- Ljubiša je prvo hicem u glavu ubio sina Branka. Zatim je ubio svoju majku Dobrilu, a na kraju je u vrat ranio suprugu Javorku - priča izvor Kurira.Ubica, čiji je motiv za stravičan zločin i dalje nepoznat, tada je redom počeo da ubija komšije, ujedno i bliske rođake.- Najpre je razvalio vrata kuće porodice Despotović. Tamo nikoga nije ostavio u životu! Pucao je u Mikaila (61), njegovu suprugu Milenu (61), njihovog unuka Gorana (24) i snaju Jovanu (21). Nije poštedeo ni dvogodišnjeg Davida, koji je ubijen u naručju majke Jovane - priča on.Kada je zatro celu porodicu, Ljubiša je otišao do kuće porodice Stekić.- Čim mu je Danica (78) otvorila vrata, pucao joj je u glavu. Naoružan pištoljem CZ88, Ljubiša je kucao i na vrata Vasilija Miloševića. Kako mu niko nije otvorio, produžio je do Ješića i ubio im celu porodicu. Ubio je Ljubinku (64) i njenog sina jedinca Miloša (48) - kaže naš izvor.Od prvog hica proteklo je svega petnaestak minuta... Ljubiša se nije zaustavljao, a sledeće njegove žrtve bile su Velimir (68) i njegova supruga Olga Mijailović (69). I oni su ubijeni metkom u glavu!- Pomahnitali ubica potom je otišao do druge kuće porodice Stekić i ubio Daničinu snaju Draganu (50). Njen sin Aleksandar (23) preživeo je samo zbog toga što ubica nije znao da mladić spava na spratu - kaže izvor Kurira.Ljubiša se ni tu nije zaustavio. Krenuo je do porodice Kostadinović, ali je u tom trenutku naišla patrola policije.- Kad je video policajce, počeo je da beži prema svojoj kući. Tamo je sebi pucao u glavu - kazao je sagovornik Kurira.

Svirepi ubica Ljubiša Bogdanović
Svirepi ubica Ljubiša Bogdanović

Punio pištolj dva putaPištolj CZ88, kojim je počinio masakr, Ljubiša Bogdanović je imao u legalnom posedu od 1981. godine. Pištolj je kalibra devet milimetara, a u šaržer stane devet metaka, što znači da je zločinac morao najmanje dvaput da puni oružje. Težina pištolja je 0,85 kilograma, a interesantno je da je iz iste vrste oružja Filip Kapisoda ubio poznatu pevačicu Kseniju Pajčin!

Veljović: Ovo je užasMilorad Veljović, direktor policije, rekao je da Ljubiša nije imao dosije i da motiv zločina još nije poznat.- Zatečeni smo, ovo je jedna strava, jedan užas, nikad ovako nešto slično nismo imali u policiji! Motiv ovog nezapamćenog krvoprolića zasad nije poznat. Počinilac je iz jedne sasvim normalne porodice i nema krivični dosije u policiji. Kolege su na licu mesta i obavljaju uviđaj kako bi se utvrdili motiv i detalji ovog stravičnog zločina. Očevidaca nema, jer u pet kuća niko nije ostao živ - kazao je Veljović.

Ovo je profil ubice koji je u crno zavio pet porodicaLjubišu Bogdanovića, monstruma iz Velike Ivanče, za čiji se život bore lekari Kliničkog centra, komšije opisuju kao „velikog radnika i domaćina“. Kažu da nikada nije bio lečen, niti je bio psihijatrijski bolesnik.- Ljubiša je uvek bio dobar komšija. Poznajem ga 30 godina, ni sa kim se nikada nije posvađao. U ponedeljak sam ga videla, ništa sumnjivo nisam primetila. Ništa nije nagoveštavalo tragediju. Uvek je svima pomagao, bio je dobar da bolji nije mogao biti. Još nismo svesni da je 13 ljudi mrtvo - kažu komšije.Direktor policije Milorad Veljović rekao je da je Ljubiša imao dozvolu za držanje oružja i do sada nije imao problema sa zakonom.- Zasad se zna da ubica nema dosije i da je 1991. učestvovao u ratnim dejstvima u Slavoniji - rekao je Veljović.

Ranjeni kritičnoDr Zlatibor Lončar, direktor Urgentnog centra u Beogradu, izjavio je da je Ljubiša Bogdanović stigao u Urgentni centar s prostrelnom ranom na glavi i da je nakon operacije prebačen u šok-sobu.- S njim je dovezena i njegova supruga s ranama na glavi i vratu. Ona se sada nalazi u šok-sobi i njeno stanje je neznatno bolje. Treća žena, koja je dopremljena s povredama glave, preminula je ubrzo posle prijema u Urgentni centar - rekao je dr Lončar.

Ubici na operaciji ispadali meci iz džepaKad su lekari stavili na operacioni sto teško ranjenog Ljubišu Bogdanovića, koji je u Urgentni centar dovezen oko osam sati ujutru zajedno s teško ranjenom suprugom, iz njegovih džepova prosulo se više desetina metaka za pištolj!- Iz Velike Ivanče su, pod velikom policijskom pratnjom, u Urgentni centar dovezeni Ljubiša i Javorka Bogdanović, kao i još jedna žena. Lekari su ih odmah prosledili u operacionu salu. Kad su ranjeni položeni na operacione stolove, iz džepova muškarca prosulo se više desetina metaka za pištolj - rekao je naš izvor iz UC.

Supruga: Bio je prek čovekTeško ranjena Javorka Bogdanović rekla je, pokušavajući u Urgentnom centru da objasni masakr, koji je počinio njen suprug Ljubiša, da nije ni slutila šta će on uraditi.- Bio je preke naravi, ali nečemu ovakvom se nisam nadala. Svi smo bili kao jedna velika porodica - rekla je Javorka, a prenose mediji.Inače, Ljubiša je u suprugu Javorku pucao dok je ona zvala policiju kako bi prijavila zločin. Nju je pogodio u glavu i vrat, zbog čega je u Urgentni primljena u kritičnom stanju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja