PA TI LJUBI: Crnogorka kažnjena sa 550 evra zbog ljubljenja policajca
Foto: Vijesti.me

Preskup performans

PA TI LJUBI: Crnogorka kažnjena sa 550 evra zbog ljubljenja policajca

Planeta -
Direktorka crnogorskog Mansa Vanja Ćalović ometala službeno lice u obavljanju dužnosti

PODGORICA - Sud za prekršaje u Podgorici kaznio je danas sa 550 evra izvršnu direktorku Mreže za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) Vanju Ćalović, jer je tokom performansa poljubila policajca, što je sud okarakterisao kao ometanje službenog lica u obavljanju dužnosti.

Sudija Prekršajnog suda Branka Radonjić kazala je u obrazloženju presude da je Ćalović na performansu prošle godine ispred Ustavnog suda Crne Gore ometala službeno lice tako što je poljubila i zagrlila policajca Marka Stojanovića. Ćalović je novinarima, nakon izricanja presude, rekla da je izricanje kazne dokaz da je crnogorsko pravosuđe sve samo ne nezavisno i pravično.

Ovakvom presudom sudija Radonjić je pokazala da je najbolji funkcioner Vlade Crne Gore, da nije stala u odbranu pravde, zakona i samih policajaca, nego je stala u odbranu onih koji su korumpirani i pokušavaju da izvrše pritisak na mene, kazala je ona. Ćalović je rekla da zbog izrečene kazne od 550 evra neće prestati da radi svoj posao, najavljujući da će se žaliti na presudu. Podgorički Sud za prekršaje ranije je kaznio Ćalović sa 600 evra, jer je u julu prošle godine, na performansu ispred Ustavnog sudu Crne Gore, nalepila nalepnicu sa natpisom "Ustavni sud prve familije".

Iz MANS-a je tada saopšteno da osuđujuća presuda Ćalovićevoj predstavlja grubo kršenje zakona, jer nije imala pravo na odbranu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track