PADA TAJKUN: Miroslav Bogićević maznuo 20 miliona evra!
Foto: Zorana Jevtić

Nastavlja se žestoki obračun s kriminalom i korupcijom

PADA TAJKUN: Miroslav Bogićević maznuo 20 miliona evra!

Društvo -
Zreo za aps: Policija završila istragu protiv vlasnika „Farmakoma“, koji je uzimanjem štetnih kredita oštetio Privrednu banku i državu za 20 miliona evra

BEOGRAD - Nema zaštićenih ni među tajkunima!

MUP Srbije, odnosno beogradska policija u saradnji s tužilaštvom, završila je istrage protiv vlasnika „Farmakoma“ Miroslava Bogićevića.

Kako Kurir saznaje, uzimanjem nenaplativih i štetnih kredita ojadio je Privrednu banku, a samim tim i državu za neverovatnih 20 miliona evra!

Dosta je bilo- Bogićević je od Privredne banke uzeo kredite u vrednosti od 20 miliona evra. Rate kredita se ne vraćaju mesecima. U ovom slučaju postoje zloupotrebe i kod odgovornih lica u Privrednoj banci i „Farmakoma“ koje su protivno procedurama odobravale kredite bez adekvatnog obezbeđenja. Policija ima dovoljno dokaza, tako da će tužilaštvo vrlo brzo preduzeti adekvatne akcije. Jednostavno nema zaštićenih, svako ko je prekršio zakon moraće da odgovara i da vrati državi svaki dinar koji je stekao na nelegalan način - otkriva izvor Kurira iz policije i dodaje:- Dosad je moglo tako da se radi, da lepo uzimate milionske kredite na osnovu zaloga koji vrede daleko manje i da ih jednostavno ne naplaćujete, a predstavljate se, tobože, kao biznismen i privrednik. Kao da smo na Divljem zapadu. U svakoj normalnoj zemlji odavno biste bili iza rešetaka. Hvala bogu, i u Srbiji su se posle izbora stvorili uslovi za korenitu borbu protiv korupcije, koja će biti koordinisana na najvišem nivou - zaključuje izvor Kurira.Niko od visokopozicioniranih funkcionera MUP nije želeo da komentariše naša saznanja kako ne bi uticali na tok istrage.Jadna opravdanjaTajkun juče nije odgovarao na naše pozive i SMS poruke, ali je pre samo nekoliko dana u razgovoru s novinarom Kurira molio da ne objavljujemo ništa o njemu jer bi ga to, kako je rekao, uništilo.- Molim vas, nanosite mi veliku štetu. Pokušavam da obezbedim novac za plate radnicima. Ako nešto objavite, imaću velike štete - pravdao se Bogićević.

Kralj rudnika, al‘ bez pokrićaUZIMAO KREDITE KAO DA SU DŽABEMiroslav Bogićević i njegov koncern „Farmakom“, u okviru kojeg posluje nekoliko rudnika, jedan je od najvećih srpskih poreskih dužnika. Kredite je podizao u ukupno 26 banaka i ojadio ih za milione. Prema izjavama koje je dosad davao, Bogićević duguje 300 miliona evra, a nezvanično je ta brojka za 200 miliona evra veća. Radnici koji su zaposleni u njegovim firmama i rudnicima već mesecima ne primaju platu, dok on i dalje živi na visokoj nozi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja