Pajtić: Ako Đilas pobedi i Tadić ostane u partiji

Pajtić: Ako Đilas pobedi i Tadić ostane u partiji

Politika -
Potpredsednik DS rekao da Tadić treba i ubuduće da bude na visokoj funkciji u stranci, jer je omogućio Srbiji kandidaturu za članstvo u EU

KRAGUJEVAC - Potpredsednik Demokratske stranke (DS) Bojan Pajtić izjavio je danas u Kragujevcu da lider te stranke Boris Tadić bez obzira na rezultate stranačkih izbora, treba da ostane na visokoj poziciji u DS.

Na skupu kojem prisustvuje 120 predsednika opštinskih odbora DS od 170, koliko ih ima u Srbiji, Pajtić je rekao da Tadić treba i ubuduće da bude na visokoj funkciji u stranci, jer je omogućio Srbiji kandidaturu za članstvo u EU.

"Ovo nije početak kampanje Dragana Đilasa, niti kampanja protiv Tadića, ili bilo kog drugog kandidata, već razgovor u kome će se tražiti način kako da posle izborne skupštine, u slučaju da pobedi Đilas, i Tadić ostane u partiji", rekao je Pajtić.

Prema njegovim rečima Tadićev uticaj u stranci doprineo bi smirivanju političke scene u Srbiji, koja je do pre nekoliko godina bila "u stanju latentnog političkog građanskog rata".

On je dodao da DS u narednih nekoliko meseci treba da se profiliše kao najjača stranka, jer nema uspešne vlade bez jake opozicije, a ocenio je i da je DS nametnula svoj program i strankama koje su na vlasti.

Pajtić je rekao da je sastanak predsednika opštinskih odbora DS-a u Kragujevcu posvećen delovanju te stranke u budućnosti, socijaldemokratskom programu, viziji i ugroženim stvarima u državi, delovanju demokrata u parlamentu.

Sastanku između ostalih prisustvuju Dragan Đilas, Milica Delević, Oliver Dulić, Goran Ješić, Milan Marković, Borislav Stefanović, bivši gradonačelnik Niša Miloš Simonović, genetičar Miodrag Stojković, bivši savetnik predsednika Srbije za Kosovo Mlađan Đorđević, a najavljen je i dolazak Božidara Đelića. Pristuno je oko 120 od 170 opštinskih odbora DS, odnosno svih 44 iz Vojvodine, 17 iz Beograda i 59 iz drugih delova Srbije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track