Pajtić bacao pare na salone lepote i poslastičarnice!

SKANDAL: Kako je trošen novac za razvoj turizma Vojvodine

Pajtić bacao pare na salone lepote i poslastičarnice!

Društvo -
Centar za ulepšavanje „Dobak“ dobio 500.000 dinara, novac dat i malim trgovinskim radnjama, a da niko ne zna pod kojim uslovima je to urađeno

NOVI SAD - A posle pitate di su vaši novci.O tome kako bez ikakve logike i razuma pokrajinska vlada Bojana Pajtića troši novac poreskih obveznika, svedoči činjenica da su za razvoj turizma u Vojvodini u 2012. godini, između ostalih, novac dobile i pojedine kozmetičarske radnje i poslastičarnice!Pare za vinarije- U izveštaju o izvršenju pokrajinske skupštinske odluke o budžetu APV za 2012. godinu vidi se da je novac koji je namenjen kao podrška razvoju turizma u Vojvodini dobila nekakva kozmetičarska radnja „Emili“, i to 150.000 dinara. Tu je i poslastičarnica „Ćao, ćao“, koja je dobila subvenciju od 100.000 dinara. Pa hajte, molim vas, ovo je nebuloza. Baš me interesuje koliko je turista pojelo kolač u ovoj poslastičarnici i koliko ih se našminkalo u kozmetičkom salonu - kaže za Kurir poslanik DSS u Skupštini Vojvodine Milenko Jovanov.Novac je tako dobio i Centar za ulepšavanje i bombonjerska radnja „Dobak“, kojem je pripalo čak 500.000 dinara, a isto toliko dobila je i vinarija „Kovačević“. Ovajdila se i STR B94, koja je dobila 100.000 dinara. Pri tom, potpuno je nepoznato pod kojim uslovima je novac dat ovim firmama - koji je rok vraćanja, da li se obračunava kamata... Opozicija je više puta od pokrajinske vlade tražila da iznese podatke o rezultatima trošenja tog novca, ali odgovore od Pajtića nikad nisu dobili.- Nas interesuje kako su te pare potrošene i koja je konkretna dobrobit od tih subvencija. Međutim, pokrajinska vlada to nam nikad nije predočila. Ovo nisu retki slučajevi. U mnogim rashodnim stavkama budžeta vidi se da su novac dobijala neka privatna preduzeća po veoma sumnjivim kriterijumima. Ovde se očigledno radi o tome da se pare daju kako bi se ostvario nečiji politički ili privatni interes. Neki su dobijali dovoljno para da čitave godine ništa ne moraju da rade - kaže Jovanov.Pajtić bez komentaraPredsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić nije želeo da komentariše navode Milenka Jovanova i uputio nas je na pokrajinskog sekretara za privredu Miroslava Vasina, koji je rekao da u DSS iznose ove tvrdnje bez osnova, ali da će svakako proveriti o čemu je reč.

Jovanov: Baš me interesuje koliko se turista našminkalo u kozmetičkom salonu
Jovanov: Baš me interesuje koliko se turista našminkalo u kozmetičkom salonu

Izveštaj o dodeli subvencija
Izveštaj o dodeli subvencija

Na komarce potrošili 1,3 milijardeProšle godine Vlada Vojvodine je izdvojila 321,9 miliona dinara za suzbijanje komaraca. Za protekle četiri godine za ovu namenu ukupno je potrošeno, prema gruboj računici, oko 1,3 milijarde dinara. Pa kakvi su to komarci kad je potrebno toliko novca za njihovo uništavanje, a za tu namenu pare se izdvajaju i iz lokalnih i republičkog budžeta - pita se Jovanov.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track