Pajtić se kao Tito brčka na Brionima

Vojvođanski premijer u ekskluzivnom letovalištu

Pajtić se kao Tito brčka na Brionima

Politika -
U Istri sam s porodicom kod prijatelja, dođemo na Brione, ali ne dajemo 1.000 evra za boravak u vili, toliku platu nemam, kaže Pajtić

BEOGRAD - Brioni, zebre i bizoni.Predsednik vojvođanske vlade Bojan Pajtić odlučio je da godišnji odmor provede u Hrvatskoj, tačnije na Brionima, ostrvima koja se nalaze u blizini Istre, omiljenom mestu za odmaranje bivšeg jugoslovenskog predsednika Josipa Broza Tita.Pajtić je potvrdio da s porodicom, suprugom i dvoje dece, trenutno letuje u Istri kod prijatelja, a kako nam je rekao, tokom odmora povremeno idu brodićem na Brione na plažu, gde se kupaju.Kod prijatelja- U Istri smo kod prijatelja, tako da u mom slučaju nema nikakve senzacije. Da, odemo ponekad i na Brione na kupanje. Ne vidim šta je tu sporno ako priuštimo sebi jednom godišnje letovanje - izjavio je za Kurir Pajtić kad smo ga pitali gde letuje i da li je tačno da je ovog leta na Brionima.Pored toga, Pajtić je istakao da i na godišnjem odmoru radi za državu.- Sutra imam sastanak sa istarskim županom! Biće saopštenje - naglasio je vojvođanski premijer.Kako je napomenuo, na sajtu Agencije za borbu protiv korupcije postoje podaci o njegovim primanjima, a takođe je dodao da mu supruga radi u Kliničkom centru Vojvodine i na Medicinskom fakultetu u Novom Sadu.Brioni su u nekadašnjoj Jugoslaviji bili najekskluzivnije letovalište rezervisano za Josipa Broza Tita i njegove najbliže saradnike, na koje nije mogla da stupi noga običnih smrtnika. Na Brionima su kao Titovi gosti boravili Fidel Kastro, Džon Kenedi, Mao Cedung, Gandi, Če Gevara, ali i Sofija Loren i Mik Džeger. Posle Titove smrti Brioni su proglašeni za nacionalni park, u jednom njegovom delu zatvorenom za turiste danas se nalazi zvanična letnja rezidencija hrvatskog predsednika.Izgubljen sjajPostojeći hoteli i dalje su više nego pristojni, dok je boravak u vilama i dalje preskup za građane koji imaju prosečne plate.Na naše pitanje da li možda dnevno troši više od 1.000 evra, koliko košta dnevni boravak u ekskluzivnim vilama na Brionima, Pajtić se nasmejao i odgovorio:- Neeeeee, toliku platu baš nemam.

Sinonim za luksuz ... Brioni
Sinonim za luksuz ... Brioni

Pajtićeva mesečna zarada oko 170.000 dinaraNa sajtu Agencije za borbu protiv korupcije piše da Bojan Pajtić mesečno na mestu predsednika vojvođanske vlade prima 95.000 dinara, uz primanja na Pravnom fakultetu, gde kao docent mesečno zarađuje više od 73.000 dinara. Sve ukupno, Pajtić mesečno prihoduje blizu 170.000 dinara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track