Pajtić: Vojvodini oduzeto devet milijardi godišnje
Foto: KURIR

Nezadovoljni

Pajtić: Vojvodini oduzeto devet milijardi godišnje

Politika -
“Građani Vojvodine bi praktično na ovakav način i ovakvim pristupom godišenje gubili dva i po Urgentna centra Vojvodine”, naveo je Pajtić i dodao da je to “gubitak koji mi jednostavno ne možemo da dozvolimo, niti ćemo preko toga preći”.

NOVI SAD – Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić izjavio je da su izmene i dopune Zakona o budžetskom sistemu suprotne Ustavu i da se na taj način Vojvodini unapred oduzima više od devet milijardi dinara godišnje.

U pisanoj izjavi povodom odluke pokrajinske Vlade da pokrene postupak pred Ustavnim sudom Srbije za ocenu ustavnosti pojedinih članova izmena i dopuna zakona o budžetskom sistemu on je istakao da su te izmene “postavljene potpuno suprotno ustavnim odredbama, tako da se Vojvodini unapred oduzima, na godišnjem nivou, više od devet milijardi dinara”.

Građani Vojvodine bi praktično na ovakav način i ovakvim pristupom godišenje gubili dva i po Urgentna centra Vojvodine”, naveo je Pajtić i dodao da je to “gubitak koji mi jednostavno ne možemo da dozvolimo, niti ćemo preko toga preći”.

“Koristićemo sva politička i pravna sredstva da se ospori ova odredba Zakona, pošto je ona nepravedna, protivustavna i suprotna pravu građana Vojvodine na razvoj i bolji i kvalitetniji život", istakao je Pajtić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track