PAKLENI PLAN DS: Đilas i Dveri ruše Vladu
Foto: Fonet

Jeftini poeni

PAKLENI PLAN DS: Đilas i Dveri ruše Vladu

Politika -
Lider demokrata i pokret Dveri napali državni vrh zbog politike prema Kosovu iako je lider DS pre sedam dana davao podršku Vladi

BEOGRAD - Jeftini poeni.Predsednik DS Dragan Đilas na sve načine pokušava da spreči potpisivanje sporazuma s Prištinom, saznaje Kurir. Naime, iako je pre samo sedam dana rekao da će pružiti podršku Vladu u politici prema Kosovu, Đilas je juče naprasno žestoko isprozivao državni vrh, rekavši da premijer Ivica Dačić „samo ćuti“, dok vicepremijer Aleksandar Vučić „kuka“. Kako objašnjava naš izvor, Đilas računa da će vlada okupljena oko SNS izgubiti podršku Zapada ako odbije sporazum s Prištinom, što bi za DS bila zlatna šansa.- Tada bi DS mogao ponovo da se preporuči kao poželjan partner EU i međunarodnoj zajednici, jer je za ovih osam meseci pod Đilasovom vođstvom DS potpuno izgubio kredibilitet i niko od relevantnih ljudi iz svetske politike ne želi da razgovara s demokratama - kaže dobro obavešteni izvor iz vrha DS i dodaje:- Zajedno s Dverima on pravi pritisak na Vladu. Dveri će organizovati antivladine proteste sa svojim pristalicama, a Đilas im daje finansijsku podršku i prostor u medijima koji su pod njegovom kontrolom - objašnjava naš sagovornik iz DS.Analitičar Dejan Vuk Stanković smatra da predsednik DS novonastalu situaciju vidi kao priliku da državni vrh kritikuje i optuži za nedostatak hrabrosti i kompetencije.- Ovo je prilika da DS napadne vlast da je neodlučna i da nema viziju kako da reši kosovsko pitanje. To se jasno vidi iz Đilasove izjave. Naravno da je tu skrivena i želja da se upravo DS predstavi kao stranka koja zna kako i koja ima hrabrosti i smelosti da to pitanje reši - objašnjava Vuk Stanković.

Đilas finansijski pomaže Dveri i obezbeđuje im medijsku kampanju
Đilas finansijski pomaže Dveri i obezbeđuje im medijsku kampanju

SNS: Đilas je kukavicaSrpska napredna stranka je „užasnuta poslednjim izjavama Dragana Đilasa, koji je, zajedno sa svojim DS, najveća štetočina u Srbiji“.- On sramno koristi tešku situaciju u kojoj se Srbija našla da bi skupio koji jeftin politički poen. Ni on ni njegova stranka ne znaju koje stavove zastupaju - kažu u SNS.- Đilas je najveća kukavica koja postoji na političkoj sceni Srbije, a državno rukovodstvo Srbije ima jasne stavove - navodi se.SNS tvrdi i da Đilas preko svojih „ličnih cenzora kontroliše šta sme, a šta ne sme da se objavi u Srbiji“, navodeći da su sinoć mnogi građani pokušali da ostave komentar na portalima B92 i Blica, ali da je „gospodar Đilas na tim portalima zabranio objavljivanje kritika prema njemu“.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track