PAKLENI PLAN HRVATSKIH EKSTREMISTA: Neredi na Marakani!

Kurir otkriva scenario

PAKLENI PLAN HRVATSKIH EKSTREMISTA: Neredi na Marakani!

Fudbal -
Srušiti Beograd: Određene ekstremističke grupe iz Hrvatske žele da izazovu velike sukobe s policijom i naprave opšti haos

Bezbednjaci saznali na vreme.Veliki neredi i teški incidenti mogući su pre, tokom i posle utakmice fudbalskih reprezentacija Srbije i Hrvatske! Iz izvora bliskih bezbednosnim strukturama dve zemlje Kurir saznaje da će određene ekstremističke grupe iz Hrvatske koje su bliske HDZ pokušati sve da bi izazvale sukobe na Marakani i oko nje.Hrvatski ekstremisti to će pokušati da urade preko struktura u Srbiji kojima bi odgovarao takav incident. Suština je da se izazovu sukobi s policijom i napravi opšti haos u Beogradu. Direktor srpske policije Milorad Veljović izdao je čudno naređenje da se sa severne i južne tribine gde su smešteni najvatreniji navijači, sa stepeništa uklone policajci i postave na obode, a umesto njih da dođu redari?!Pored sankcija, koje bi izbacile iz Evrope na nekoliko godina sve reprezentativne selekcije i klubove, najveću korist imao bi HDZ, kojem kao opozicionoj partiji u Hrvatskoj odgovara ovakav epilog. Politička situacija u Hrvatskoj se poslednjih dana zakuvala zbog protesta u Vukovaru, gde tamošnji ekstremisti žele da zabrane ćirilicu.HDZ u takvoj atmosferi jača svoje pozicije, a sukobi na Marakani potvrdili bi njihovu tezu protiv vladajuće koalicije SDP-HNS da sa Srbima nema mira. Interes HDZ je da skine aktuelnu vlast i zato će pokušati da iskoristi fudbalsku utakmicu u Beogradu. Kurir saznaje da je vrh države Srbije operativne podatke o mogućim incidentima dobio od hrvatske strane.

Za Beograd spremni... Hrvatski navijači
Za Beograd spremni... Hrvatski navijači

Veljović i Karamarko prijateljiPoznato je da je direktor srpske policije Milorad Veljović u više nego dobrim i prijateljskim odnosima s liderom HDZ Tomislavom Karamarkom, inače bivšim ministrom MUP Hrvatske.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track