PAKLENI PLAN: Marko Jakšić spremao zasedu za Vučića
Foto: Aleksandar Jovanovic

BIA sprečila napad na vicepremijera

PAKLENI PLAN: Marko Jakšić spremao zasedu za Vučića

Politika -
U sporednim ulicama Kosovske Mitrovice uoči posete Aleksandra Vučića otkriveni kamioni bez tablica koji je trebalo da mu prepreče put

BEOGRAD - Ekstremne grupe sa severa planirale su da osujete posetu prvog potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića, saznaje Kurir iz odlično obaveštenih izvora.- I pored bezbednosnih procena, koje su bile veoma loše, pored demonstranata koje je Marko Jakšić okupio da vređaju i kamenicama gađaju delegaciju Vlade Srbije, Vučić je ipak otišao da priča s tamošnjim Srbima. Ranije tokom dana u sporednim ulicama otkriveni su kamioni bez tablica kojima je planirano da se prepreči put delegaciji na povratku u Beograd. Intervencijom bezbednosnih snaga sprečeni su veći incidenti na ulicama severne Kosovske Mitrovice - kaže izvor Kurira.Aleksandar Radić, stručnjak za bezbednosti, za Kurir kaže da je očigledno da na severu Kosova postoje ekstremne strukture, koje na sve načine pokušavaju da osujete primenu briselskog sporazuma.- Vučićeva poseta severu u ovakvim okolnostima bila je rizična. Ne treba zaboraviti da je država godinama finansirala one pojedince koji se sada najviše bune jer gube tlo pod nogama zbog promene državne politike. Nije neobično što na sve načine pokušavaju da izazovu incidente. S druge strane, bezbednosne službe su dobro odradile svoj posao jer je poseta prošla bez većih posledica - naglasio je Radić.

Jakšićevi ljudi vređali VučićaTokom prekjučerašnje sednice odbornika četiri opštine sa severa i prvog potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića manja grupa pristalica DSS i SRS uzvikivala je „ubij Vučića“, „izdaja“ i „ustašo“. Vicepremijer je kao organizatora naveo lidera Srba sa severa Marka Jakšića i kazao da ne može da razume da neko zloupotrebljava decu.

Jakšić: Vučić nije uspeoPoslanik DSS sa severa Kosova Marko Jakšić izjavio da je poseta potpredsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića bila neuspešna i da je napravila još veći jaz između Srba na severu Kosova i Vlade.- Mi jednostavno ne želimo da učestvujemo i budemo jedinstveni u izdaji. Naš pristanak bi značio otvoren čin veleizdaje - rekao je Jakšić za lokalni Radio KiM, dok na pozive novinara Kurira nije odgovarao.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track