PAKLENO NA CRNOM VRHU: Požar gasi 60 vatrogasaca
Foto: KURIR

PAKLENO NA CRNOM VRHU: Požar gasi 60 vatrogasaca

Srbija -
Tu je u pitanju nepristupačan teren obrastao mešovitom šumom i situaciju dodatno otežava vetar", rekao je Dončevski, zamenik načelnika Uprave za vatrogasne i spasilačke jedinice

PRIJEPOLJE - U okolini Prijepolja zabeleženo je nekoliko manjih požara, koje gasi 60 vatrogasaca a situacija je najteža na Crnom Vrhu u kanjonu Uvca, rekao je danas predstavnik Sektora MUP-a za vanredne situacije Dragan Dončevski.

"Tu je u pitanju nepristupačan teren obrastao mešovitom šumom i situaciju dodatno otežava vetar", rekao je Dončevski, zamenik načelnika Uprave za vatrogasne i spasilačke jedinice.

On je kazao da požar još nije lokalizovan, iako je u ovom trenutku na gašenju angažovano 60 vatrogasaca, osam radnika "Srbija šuma" i 14 vozila.

Vatrogascima iz Priboja u pomoć su došle kolege iz Čačka, Novog Pazara, a očekuje se dolazak i ekipa iz Kraljeva i Kragujevca, napomenuo je on.

Ranije je načelnik Sektora za vanredne situacije moravičkog okruga Dragiša Broćić rekao da su na teritoriji Priboja, Prijepolja i Nove Varoši evidentirani požari na četiri lokacije, na nepristupačnom terenu.

Broćić je rekao da je vatra zahvatila težak i nepristupačan teren i da se vatrogasci trude da spreče njihovo širenje na borovu šumu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja