PALA ODLUKA: Milorad Veljović novi-stari direktor policije

Na predlog premijera

PALA ODLUKA: Milorad Veljović novi-stari direktor policije

Društvo -
Njegovu kandidaturu potvrdila je Kadrovska komisija Vlade Srbije, a Dačićev predlog da bude reizabran ministri su danas usvojili na sednici vlade

BEOGRAD - Aktuelni v.d. direktora policije Milorad Veljović izabran je danas i zvanično za novog direktora srpske policije. Kadrovska komisija Vlade Srbije prethodno je potvrdila da je on kandidat kao i da će se i njegovo imenovanje razmatrati na sednici vlade. Ministri su danas usvojili taj predlog.

Predsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je, povodom imenovanja direktora policije, da je Milorad Veljović na tu funkciju ponovo izabran na njegov predlog, i to između trojice kandidata. Dačić je novinarima u Vladi Srbije rekao da je tako postupio zato što mu je cilj da MUP bude najbolje ministarstvo u vladi i da radi u interesu građana.

"Cilj mi je da shodno tome, pošto je policija najvažniji deo tog ministarstva, zajednički radimo na iskorenjivanju organizovanog kriminala i korupcije ali i obezbeđivanju javnog reda i mira i bezbednosti građana", kazao je Dačić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track