PALI I RUSI: Druga pobeda vaterpolista Srbije
Foto: Dado Đilas

Svetska liga

PALI I RUSI: Druga pobeda vaterpolista Srbije

Ostali sportovi -
Izabranici selektora Drejana Savića u narednom meču igraju protiv Brazila

Vaterpolo reprezentacija Srbije ostvarila je i drugu pobedu na završnom turniru Svetske lige, savladavši danas Rusiju sa 14:11 (3:1, 3:2, 3:2, 5:6).

Tri gola za Srbiju postigao je Milan Aleksić, dok su se sa po dva gola u strelce upisali Vanja Udovičić, Filip Filipović i Dušan Mandić, a po jednom su zatresli mrežu Aleksa Šaponjić, Miloš Ćuk, Slobodan Nikić, Nikola Rađen i Stefan Mitrović.

Selektor vaterpolista Srbije Dejan Savić rekao je posle druge pobede na završnom turniru Svetske lige da su njegovi izabranici igrali nervozno i sa oscilacijama.

"U ovom trenutku oscilacije su potpuno normalne. Stalno ponavljamo da smo u jakom treningu. Bilo je i malo nervoze, ali moram da kažem da smo u nekoliko minuta delovali baš kako bi morali da budemo na svetskom prvenstvu u Barseloni", izjavio je Savić posle meča.

Nikola Rađen je konstatovao da je važna pobeda, ali i da je takodje važno da on i saigrači treniraju po planu, punim intezitetom.

"Poslednja četvrtina je bila čudna, ali to je sada manje bitno. Idemo dalje, i treningom i utakmicama", poručio je Rađen.

Aleksa Šaponjić je dodao da nacionalni u ovom delu priprema "izgleda dobro" dok je Dušan Mandić naveo da je protiv Rusije suđenje bilo "domaćinsko".

"O tome sada ne treba da razmišljamo. Znam da nam je 'u glavi' Barselona, ali bih voleo da shodno tradiciji i ovde napravimo rezultat", kazao je Mandić.

Izabranici selektora Drejana Savića u narednom meču igraju protiv Brazila, u četvrtak od 10 sati.U A grupi su SAD koje predvođene selektorom Dejanom Udovičićem imaju dve pobede, Crna Gora koja je do sada zabewležila dva poraza, Japan i Mađarska

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track