PALI U ŠVERCU DVE TONE KOKAINA: Italijanska policija uhapsila trojicu Crnogoraca!
Foto: AP

PALI U ŠVERCU DVE TONE KOKAINA: Italijanska policija uhapsila trojicu Crnogoraca!

Crna Hronika -
Reč je o Vladanu Radomanu (32), Mariu Vučiniću (33) i Savku Koraću (30), koji su se navodno bavili švercom kokaina iz Latinske Amerike preko Holandije

PODGORICA - Trojica crnogorskih državljana uhapšeno je u Itaiji tokom tužilačko-policijske akcije u kojoj je oduzeto oko dve tone južnoameričkog kokaina i privedeno ukupno 25 lica.

Reč je o Vladanu Radomanu (32), Mariu Vučiniću (33) i Savku Koraću (30), a prema pisanju italijanskih medija, Radoman je sa još nekolicinom bio na čelu mreže za krijumčarenja kokaina iz Latinske Amerike, te da je delovao uglavnom iz Holandije.

Organizaciju prekookeanskog šverca droge vodila je kalabrijska N'drangeta, a akcijom razbijanja narko-klana rukovodio je javni tužilac Nikola Grateri.

Uporedo sa akcijom hapšenja u Italiji, juče je bilo hapšenja i u Brazilu i Kolumbiji, zbog čega bi broj uhapšenih, na globalnom nivou, trebalo da je oko 100 osoba.

U toj medjunarodnoj akciji učestvovali su i pripadnici odelenja za sprečavanje krijumčarenja droge Uprave policije MUP-a Crne Gore.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track