Palma: Država da pomogne Srbe u Hagu

Skupština Srbije

Palma: Država da pomogne Srbe u Hagu

Politika -
Šef poslaničke grupe JS Dragan Marković smatrada Srbija treba da pomogne svojim državljanima optuženim u Hagu

BEOGRAD - Šef poslaničke grupe Jedinstvene Srbije Dragan Marković izjavio je danas da država Srbija posle presude Haškog tribunala kojom su oslobođeni hrvatski generali treba da pomogne svojim državljanima optuženim u Hagu.

"Za ovu oslobađajuću presudu i za one presude koje su donete srpskim generalima, oficirima i onima koji su se bavili politikom siguran sam da će neko u naše ime morati da plati sve ono što se dešavalo i na prostoru Hrvatske, BiH, Kosovu i Metohiji, a zapravo smo mi doživeli najveće etničko čišćenje", rekao je Marković.

Marković je u Skupštini Srbije rekao da je Haški tribunal doneo "sramnu odluku" oslobađanjem Ante Gotovine i Mladena Markača optužbe za zločine hrvatske vojske nad Srbima u operaciji "Oluja" 1995. godine. "Mislim da sudije koje su donele takvu sramnu presudu potiču iz država koje su inicirale i da se bombarduje Srbija", rekao je Marković. Osvrnuvši se na izjavu hrvatskog selektora Igora Štimca da početni udarac na predstojećoj fudbalskoj utakmici Hrvatske i Srbije treba da izvedu Gotovina i Markač, Marković je upitao da li je to način da se "zakopaju ratne sekire" "Videli ste kako izazivaju naše navijače i one koji vole fudbal. Da njihov Štimac kaže da početni udarac kada bude održana utakmica Hrvatska i Srbija izvedu dva najveća ratna zločinca. Šta to znači? Da li se tako kopaju ratne sekire", rekao je Marković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track