Palma i Mišković na tajnom sastanku
Foto: Nemanja Pančić

Kurir ekskluzivno otkriva: Gradonačelnik Jagodine posetio „Deltu“

Palma i Mišković na tajnom sastanku

Društvo -
Sumnjivo Predsednik JS Dragan Marković Palma pre dva dana na sporedan ulaz ušao u firmu tajkuna Miroslava Miškovića i pričao s njim sat i po

BEOGRAD - Mišković da se vrati u političko sedlo!Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma pre dva dana bio je u sedištu „Delta holdinga“ Miroslava Miškovića na Novom Beogradu, saznaje ekskluzivno Kurir.Izvor Kurira ističe da je Marković u sedište „Delte“ ušao na sporedni ulaz pre dva dana u popodnevnim časovima.- Radi preciznosti, Marković je došao u ponedeljak oko 14.00 i zadržao se oko sat i po vremena. Sastao se s Miškovićem, a o čemu su razgovarali ostala je tajna. Pretpostavljamo da Mišković i dalje na sve načine pokušava da povrati svoj uticaj među pripadnicima vladajuće koalicije i sebe spase - otkriva izvor Kurira.Iako je Dragan Marković Palma u izjavi za Kurir prvo negirao da je ikakvog susreta bilo, pa se nedugo posle prisetio kog je posetio pre dva dana.- Kod gospodina Miškovića išao sam da se informišem kako da se iznajme farme koje su u njegovom vlasništvu, a koje ne rade već tri godine. Rekao mi je da će mi pismeno odgovoriti za nekoliko dana. Veliki broj poljoprivrednih proizvođača iz Jagodine zainteresovan je za uzgoj stoke, a te farme stoje prazne. Mišković je vlasnik fabrike „Juhor“ iz Jagodine, a meso su otkupljivali od poljoprivrednika iz Jagodine. „Juhor“ zapošljava 300 radnika, pa smo razgovarali da li može da se zaposli još ljudi. I za to je rekao da će mi odgovoriti. Takođe, Mišković proizvodi jabuke i rekao mi je da zarada može da bude i do 8.000 evra po hektaru - prepričao Marković sastanak s Miškovićem. Palma je na kraju rekao da se bori za svako radno mesto, a posebno želi da pomogne poljoprivrednim proizvođačima u Jagodini.

Miroslav Mišković u pritvoru proveo šest meseciVlasnik „Delta holdinga“ Miroslav Mišković uhapšen je 12. decembra 2012. i ostao je u pritvoru sve po polovine prošlog meseca. U optužnici podignutoj početkom maja Mišković i njegov sin Marko, kao i Milo Đurašković, terete se za tešku korupciju - za zloupotrebu ovlašćenja odgovornog lica utaju poreza, gde je država oštećena za milionske iznose.

U „Delti“ ćuteU kompaniji „Delta holding“ do zaključenja broja nisu hteli da nam odgovore na postavljenja pitanja koja se tiču posete prvog čoveka Jagodine. Da li će se i njima naknadno vratiti pamćenje, a Kurir biti obavešten o susretu, ostaje da se vidi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track