Palma: Srbija treba da dobije datum 28. juna

Palma: Srbija treba da dobije datum 28. juna

Politika -
Predsednik Jedinstvene Srbije rekao je danas da je Srbija ispoštovala sve međunarodne obaveze, zbog čega očekuje da će 28. juna dobiti datum i ubrzo započeti pregovore s EU

BEOGRAD - Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković rekao je danas da je Srbija ispoštovala sve međunarodne obaveze, zbog čega očekuje da će 28. juna dobiti datum i ubrzo započeti pregovore s Evropskom unijom.

"Ne samo da sam optimista već mislim da je realno da u ovom trenutku Srbija dobije datum, a ubrzo otpočne pregovore za članstvo u EU, pa i postane članica Unije", rekao je Marković novinarima u parlamentu.

Prema njegovim rečima, "više od 70 godina Nemačka je kočila Srbiju i danas isto to radi".

"Krajnje je vreme da Nemačka jednom koristi pravdu i istinu, a pravda i istina je na strani Srbije i Srbija treba da postane članica velike porodice evropskih naroda", rekao je Marković.

U prilog činjenici da je Srbija zaslužila da što skorije otpočne pregovore o članstvu, Marković je naveo i to da veliki broj investitora došao u Srbiju, a da je samo pet investitora došlo u Jagdinu za osam meseci.

"To da li bi oni doveli svoj kapital u jednu zemlju, a da ona nema političku i ekonomsku stabilnost", rekao je Marković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track