PANIKA: Mišković traži advokate Romana Abramoviča!
Foto: KURIR

Tajkun u panici

PANIKA: Mišković traži advokate Romana Abramoviča!

Politika -
Vlasnik „Delte“ nedavno u Moskvi ugovarao saradnju s advokatima ruskog tajkuna, koji usluge naplaćuju 10 miliona evra

BEOGRAD - Kao braća Rusi!Vlasnik „Delta holdinga“ Miroslav Mišković je tokom nedavne posete Moskvi imao ozbiljne razgovore sa advokatima koji zastupaju poznatog ruskog tajkuna Romana Abramoviča, ekskluzivno saznaje Kurir.Odlično obavešten sagovornik Kurira kaže da Mišković, zbog cele ujdurme i istrage o njegovim poslovnim vezama sa Šarićima, želi da se zaštiti na svaki mogući način.- Shvatio je da više nije nedodirljiv, pa je zato u Moskvi imao ozbiljne razgovore da bi, ako bude uhapšen, mogao da računa na podršku. Njega pred srpskim sudovima mogu da zastupaju samo srpski advokati, ali bi se britanski pravnici pojavljivali kao savetnici i pre svega lobisti, koji su veoma moćni i u Rusiji, ali i Evropi i koji i te kako mogu da utiču na tok postupka - kaže izvor Kurira.A da su u pitanju ogromne pare, najbolje pokazuje tarifa koju je londonski advokat obračunao Abramoviču. Za zastupanje u procesu po tužbi koju je protiv njega podneo milijarder Boris Berezovski, advokat je od Abramoviča dobio čak 7,8 miliona funti, odnosno 9,6 miliona evra. To je najveći iznos u istoriji pravne prakse u Britaniji.S druge strane, Nenad Popović, advokat vlasnika „Delte“, u izjavi za Kurir kaže da je naša informacija smešna i da prvi put čuje za nju.

Međutim, advokat Borivoje Borović smatra da nije nemoguće da će, sada kada je mleko prosuto, Mišković pokušati na svaki način da se izvuče iz neprijatne situacije.- Strani advokati neće mu biti od velike pomoći jer oni ne poznaju naš pravosudni sistem. Druga stvar su lobiranje i uticaj, a to košta milione - uverava Borović.Mišković će se danas u 10 sati odazvati pozivu MUP Srbije, koji će s njime obaviti informativni razgovor u vezi s poslovanjem firme „Delreal“, ali i umešanošću u poslove s odbeglim narko-bosom Darkom Šarićem prilikom izgradnje beogradskog naselja Belvil. Postoji mogućnost, kaže izvor Kurira, da njemu i sinu Marku budu oduzeti pasoši.

A ko će mene da brani ako mi uzmeš advokate?
A ko će mene da brani ako mi uzmeš advokate?

Delta: Ne radimo s kriminalcima i državomKompanija „Delta holding“ oglasila se saopštenjem u kojem ističe da njen vlasnik Miroslav Mišković, kao i članovi njegove porodice, nikada nisu poslovali s inkriminisanim osobama, a da ta kompanija nikada nije radila sa javnim preduzećima, čime je isključena mogućnost umešanosti u koruptivne radnje.- Prinuđeni smo da prekršimo sopstveno pravilo i da odgovorimo na spekulacije koje se iznose u javnosti. Posebno ističemo da je „Delta“ poslovni sistem u kojem svaka nova kompanija s kojom ulazimo u poslovanje prolazi kroz procenu i proveru finansijskih pokazatelja i vlasničkih odnosa, a koje sprovode interne i eksterne ekspertske službe u oblasti finansija i pravnih pitanja - navodi se u saopštenju.

Ilić: Rekao sam mu: Nemoj, MiškoMinistar građevinarstva Velimir Ilić u emisiji na TV Prva „Stav Srbije“ ispričao je da je lično upozoravao Miškovića da ne ulazi u poslove s putevima.- Lepo sam mu rekao: Miško, nemoj da se petljaš u puteve. I šta sad imamo - Đurašković na sudu, a Mišković ide u policiju. Nije hteo da me sluša - rekao je ministar građevinarstva.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track