Panter brži od "Groma": Umakao policiji pred upad u kuću!
Foto: RTS

Užice

Panter brži od "Groma": Umakao policiji pred upad u kuću!

Crna Hronika -
On je najviše „operisao“ u Španiji, gde je orobio nekoliko juvelirnica, ali i u više drugih zemalja Evrope.

UŽICE - Tokom policijske akcije „Grom“ otkriven je član član svetski poznate kriminalne bande „Pink Panter“! Na teritoriji Užica, policija je pokušala da uhapsi i poznatog narko-dilera koji je u Interpolovoj bazi podataka evidentiran kao pripadnik ove čuvene pljačkaške grupe. On je najviše „operisao“ u Španiji, gde je orobio nekoliko juvelirnica, ali i u više drugih zemalja Evrope.

Prema saznanjima, tokom pretresa njegove kuće pronađena je droga, a majka je rekla da je reč o narkotiku koji pripada njenom sinu. Neposredno pre toga, on je napustio dom. Užička policija je protiv njega podnela krivičnu prijavu zbog držanja droge, a prema nezvaničnim saznanjima, osim što diluje, i sam je uživalac opijata.

Za njim je policija raspisala potragu, tako da ga osim Interpola sada jure i Užičani. Poznat je i po razbojništvima počinjenim u ovom kraju, a na njegovoj meti našle su se i neke menjačnice. Analiza velike jednodnevne akcije pokazala je da su više od polovine privedenih - višestruki povratnici u činjenju krivičnih dela. Od tog broja, 27 odsto je iste prestupe činilo u poslednje tri godine.

Od ukupnog broja uhapšenih u „Gromu“, 15 odsto njih nikada ranije nije imalo dodira sa policijom.- Do njih smo došli dobro analiziranim podacima i pokazalo se kao pun pogodak. Kod svakog od njih pronađena je neka vrsta narkotika. Najviše „novajlija“ privedeno je u Šapcu, sledi Subotica, a zatim i ostali gradovi - kaže sagovornik iz policije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track