Papua Nova Gvineja priznala Kosovo

Priština

Papua Nova Gvineja priznala Kosovo

Politika -
Pismom koje je Hašimu Tačiju uputio premijer Papua Nove Gvineje, Peter O Nil je potvrđena odluka vlade te zemlje da prizna Kosovo kao nezavisnu i suverenu državu

PRIŠTINA - Premijer Papua Nove Gvineje Peter O" Nil danas je pismom zvanično obavestio premijera Kosova Hašima Tačija da je ta država priznala Kosovo.

"Pismom koje je premijeru Kosova Hašimu Tačiju uputio njegov kolega iz Papua Nove Gvineje, Peter O Nil je potvrđena odluka vlade te zemlje da prizna Kosovo kao nezavisnu i suverenu državu", kaže se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova Kosova.

Papua nova Gvineja se nalazi u Okeaniji, u jugoistočnom delu Tihog okeana. Ima više od 6 miliona stanovnika, glavni grad je Port Moresbi i članica je UN-a od 1975 godine.

U pisumu premijera Papua Nove Gvineje se ističe da priznanje dolazi kao rezultat stalnih kontakata i razgovora koje su zadnje dve godine imale Vlade i ministri spoljnih poslova dve države.

"Želim da se pozovem na razgovore koje su naše dve zemlje imale tokom dve poslednje godine i da izrazim značaj koji su nam ovi razgovori dali da razmenimo naše poglede i zajedničke interese, uključujući priznanje Republike Kosovo", rekao je premijer Papue Nove Gvineje.

Kosovo su do sada priznale 92 države.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track