PARAĆIN: Poplavljena poreska arhiva
Foto: Nebojša Mandić

Voda ušla u podrum

PARAĆIN: Poplavljena poreska arhiva

Srbija -
Dokumentacija se izbacuje iz podruma i slaže ispred zgrade dok je ne pokupi firma koja se bavi recikliranjem, a Kancelarija poverenika za informacije od javnog značaja, traži da se zaštiti "jer se ipak radi o podacima koji treba da budu zaštićeni"

PARAĆIN - U katastrofalnoj poplavi u Paraćinu stradala je i kompletna arhiva Republičke filijale Poreske uprave u ovom gradu koja je bila smeštena u podrumu na 300 kvadrata prostora.

Dokumentacija se izbacuje iz podruma i slaže ispred zgrade dok je ne pokupi firma koja se bavi recikliranjem, a Kancelarija poverenika za informacije od javnog značaja, traži da se zaštiti "jer se ipak radi o podacima koji treba da budu zaštićeni".

Filijala je sa Istorijskim arhivom iz Jagodine napravilia zapisnik o tome, a u Filijali napominju da deo te dokumentacije imaju Fondovi zdravstvenog i penzionog osiguranja, saopštio je Štab za vanredne situacije opštine Paraćinu.

Poreska uprava tu dokumentaciju ima u elektronskom obliku, navodi se u saopštenju koje je objavljeno i na zvaničnom sajtu opštine Paraćin.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track