PARIŽANKE U PANICI: Invazija miševa u Galeri Lafajetu!
Foto: Reuters

Uzbuna u čuvenoj robnoj kući

PARIŽANKE U PANICI: Invazija miševa u Galeri Lafajetu!

Ludi svet -
Pariski miševi posebno su inteligentni jer vešto uspevaju da izbegnu "minsko polje" klopki u prodavnici, a centrala im je u menzi i kafeu

PARIZ - Čuvena francuska robna kuća Galeri Lafajet suočava se sa pravom najezdom miševa.

Sa svojih 70.000 kvadratnih metara komercijalnog prostora i 25 miliona posetilaca godišnje, Galeri Lafajet je najveća robna kuća u Evropi. Ono što, međutim, javnost ne zna je to da prostor pod njenom 100 godina starom staklenom kupolom vrvi ne samo od kupaca već i miševa.

"Centrala" im je u kuhinji kafea Lafajet i u menzi za zaposlene", kazala je Korin Visbek, predstavnica Galeri Lafajeta.Video snimak, na kom se vide miševi kako bezbrižno tumaraju kroz prodavnicu, postavljen je na Jutjubu pod naslovom "Mućkalica u Galeri Lafajetu", kao aluzija na istoimeni crtani film iz 2007. u kojem su miševi glavni junaci.

Izgleda da su pariski miševi posebno inteligentni, jer vešto uspevaju da izbegnu "minsko polje" klopki kojih ima svuda u robnoj kući. "Na sve strane smo postavili klopke, u odeljenju sa cipelama, u skladištima, pa čak i u novogodišnjem izlogu", navela je Visbek.

Uprava pariske robne kuće tvrdi da čini sve da se reši nezgodnih glodara koji su se toliko namnožili da predstavljaju pravu pošast i opasnost po zdravlje kako zaposlenih tako i kupaca.

"Ovo je stara zgrada i problem je teško rešiti", istakla je Visbek.Stručnjani za deratizaciju procenjuju da u Parizu živi oko šest miliona miševa - "Ima ih svuda. U zgradama, prodavnicama, u ekskluzivnim restoranima, u Jelisejskoj palati, u palati Matinjon (rezidenciji francuskog premijera)".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track