ZVEZDIN NOVI PAZAR: Milijašev evrogol iz slobodnjaka, koji vodi ka tituli!
Foto: Saša Pavlić

14. uzastopna pobeda crveno-belih

ZVEZDIN NOVI PAZAR: Milijašev evrogol iz slobodnjaka, koji vodi ka tituli!

Fudbal -
Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Novi Pazar s 1:0 golom Nenada Milijaša u 17. minutu iz slobodnog udarca

NOVI PAZAR - Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su u gostima ekipu Novog Pazara rezultatom 1:0 u meču 24. kola Superlige Srbije.Jedini gol na utakmici postigao je kapiten crveno-belih Nenad Milijaš u 17. minutu iz slobodnog udarca sa oko 25 metara.Crveno-beli su stigli do 14 uzastopne pobede u domaćem šampionatu i nalaze se na prvom mestu na tabeli sa 59 bodova. Ovo je prvi poraz Novog Pazara na domaćem terenu ove sezone. Pazarci su ostali na 35 bodova.Zvezda nije iskoristila penal u 60. minutu, pošto je Šimić u 60. minuta zaustavio udarac Lazovića sa bele tačke. Po završetku utakmice došlo je do nereda kada su navijači Novog Pazara kamenjem napali pristalice Zvezde.Crvena zvezda će u narednom kolu, 22. aprila igrati na svom terenu protiv Radničkog iz Niša, dok će Novi Pazar gostovati Donjem Sremu.

http://www.youtube.com/watch?v=fAN5jMP4jWU

TOK UTAKMICE17:52 (90+5) - Kraj utakmice!Završena je utakmica u Novom Pazaru. Zvezda je stigla golom Milijaša do 14. uzastopne pobede.17:47 (90) - Utakmica je produžena za 4 minuta. Velika šansa za Novi Pazar u 94. minutu, ali nema gola.

17:43 (86) - Pazar napada, Zvezda se braniFudbaleri Novog Pazara pokušavaju u finišu meča da stignu do izjednačenja, ali se Zvezda uspešno brani i pokušava kontranapadima da ugrozi gol rivala.17:37 (80) - Nova šansa za SelimovićaFudbaleri Novog Pazara imaju više od igre u finišu utakmice. Selimović je posle solo prodora šutirao sa oko 18 metara, ali je lopta prošla pored gola.

17:30 (73) - Fudbaleri Novog Pazara traže penalIgrači i navijači Novog Pazara traže penal posle duela jednog igrača domaćih sa fudbalerom Zvezde u kaznenom prostoru gostiju. Protest igrača Novog Pazara, ali Jovanetić pokazuje da se meč nastavi. Trener Crvene zvezde Slaviša Stojanović izvršio je dve izmene. Umesto Pečnika i Milijaša u igru su ušli Kasalica i Gogić17:25 (68) - Treća izmena u ekipi Novog PazaraTrener Novog Pazara Zoran Njeguš izvršio je i treću izmenu. Umesto kapitena Kecapa u igru ulazi Pavlović. Zvezda je dva minuta pre toga imala dobar napad. Mijailović je izneo loptu, izdržao dva duela, dodao do Lazovića, ali su igrači domaćih uspeli da izbiju loptu u korner

17:19 (62) - Prekid utakmice u Novom PazaruLazović je pokušao da izvede korner, ali navijači Novog Pazara gađaju igrača Crvene zvezde tvrdim predmetima. Lazović traži pomoć sudije, a posle dva minuta situacija se primirila i meč je nastavljen.17:17 (60) - Šimić je odbranio penal LazovićuJovanetić svira penal za Zvezdu posle duela Pečnika i Arifovića. Lazović uzima loptu i šutira, ali je Šimić zaustavio njegov udarac.

http://www.youtube.com/watch?v=AjIWsvtd6Dc
http://www.youtube.com/watch?v=H0u12YChYbk
Selimović šutira preko gola

17:02 (46) - Počelo je drugo poluvremenu u Novom PazaruDruga izmena u ekipi Novog Pazara. Iz igre izlazi Rusmir, a na terenu je Selimović.16:47 (45+2) - Kraj prvog poluvremena. Zvezda vodi s 1:0Crvena zvezda posle prvih 45 minuta vodi s 1:0. Jedini gol postigao je Milijaš u 17. minutu. Fudbaleri Novog Pazara imali su inicijativu u finišu prvog dela meča, ali promene rezultata nije bilo.16:44 (44) - Novi Pazar propušta veliku šansu za izjednačenjeFudbaleri Novog Pazara imali su veliku šansu za izjednačenje u 44. minutu. Stvorila se gužva u petercu Zvezde posle kornera, a Kecap sa svega sedam metara šutirao pored gola. Domaći fudbaleri imaju inicijativu u finišu prvog dela meča.16:36 (36) - Zvezda je spustila ritam igreFudbaleri Crvene zvezde kao da su "smirili" igru posle vođstva. Kapiten Zvezde Nenad Milijaš komanduje igrom gostiju, koji ne dozvoljavaju igračima Novog Pazara da stvore ozbiljniju šansu na utakmici.

16:28 (28) - Novi Pazar se oslobađa inicijative ZvezdeFudbaleri Novog Pazara se polako oslobađaju inicijative Crvene zvezde. Domaći igrači sve opasniji, ali nema promene rezultata.16:21 (21) - Mrđa propustio priliku da uveća vođstvo ZvezdeSjajan pokušaj Mrđe iz teške pozicije. Mrđa je otišao previše iskosa, a onda je gađao bliži ugao. Međutim, Šimić je bio siguran.

16:17 (17) - GOLLLLL!!! 1:0 za Zvezdu!Fudbaleri Crvene zvezde stižu do vođstva. Milijaš je iz slobodnog udarca sa oko 25 evrogolom pogodio mrežu domaćih. Radost pristalica Crvene zvezde i tuga domaćih navijača.

http://www.youtube.com/watch?v=zGEAPDE0SRM
Prva izmena u ekipi Novog Pazara

16:06 (6) - Navijači Zvezde stigli na stadionPristalice Crvene zvezde stigle su na stadion u Novom Pazaru. Dok su Delije ulazile na stadion sa tribina je odjekivalo Cigani, Cigani. Jedan navijač Zvezde pao je sa ograde i završio je u bolnici zbog povreda.

16:03 (3) - Prvi korner za ZvezduZvezda je ofanzivno ušla u meč, a već u 3. minutu crveno-beli su izborili korner. Dobro je intervenisala odbrana Novog Pazara. Potom je bio skraćeni korner za Zvezdu. Milijaš je izveo slobodni udarac, a u šesnaestercu domaćih Mijailović se nije dobro snašao.

16:00 (1) - Krenuo meč u Novom Pazaru, Delije još nisu stigle na stadionPočela je utakmica u Novom Pazaru. Stadion nije iz bezbedonosnih razloga popunjen do poslednjeg mesta, a navijači Crvene zvezde još nisu stigli na stadion. Očekuje se da pristalice Zvezde uđu na stadion za oko 20 minuta. Navijači Novog Pazara su uoči početka meča vređale igrače Zvezde, a ovacijama je dočekan predsednik crveno-belih Dragan Džajić.

15:50 - Zvezda sa jednim špicem napada Novi PazarTreneri Novog Pazara Zoran Njeguš i Crvene zvezde Slaviša Stojanović opredelili su se za sledeće sastave:

NOVI PAZAR: Šimić - Otašević, Vuković, Stevanović, Đorđević - Ragipović, Rusmir, Obrovac, Pavlović, Kecap - Arsenijević.CRVENA ZVEZDA: Bajković - Petković, Kelhar, Pavićević, Mijailović - Kovačević, Milijaš, Ninković - Lazović, Pečnik - Mrđa.

15:35 - Delije se okupljaju u Raški, navijači Zvezde krenuli ka PazaruPristalice Crvene zvezde koje su krenule na meč sa Novim Pazarom okupili su se u Raški, a potom su krenule ka Novom Pazaru. Oko 400 navijača Zvezde se uputilo ka stadionu u Novom Pazaru. Na stadionu u Novom Pazaru okupilo se oko 6.000 navijača. Pristalice Novog Pazara koriste krovove, zgrade da nađu slobodno mesto i da prate meč.

15:29 - 1.200 policajaca brine se o bezbednosti

Meč u Novom Pazaru, koji počinje u 16 časova, obezbeđivaće ukupno 1.200 pripadnika MUP-a. Novi Pazar je smanjio kapacitet stadiona za ovaj meč, pa se očekuje oko 8.000 gledalaca.

15:21 - Policija zadržava Delije ispred Novog Pazara

Navijači Crvene zvezde, koji po prvi put idu na gostovanje u Novi Pazar, zadržani su na desetak kilometara od Novog Pazara od strane policije. Policija sve navijače crveno-belih zadržava na jednoj poljani, odakle će zajedno krenuti na stadion u Pazar. Policija zaustavlja sva vozila na putu Raška - Novi Pazar i legitimiše sve putnike.

11:46 - Delije: Gde Nemanja državu nam stvori, u ime nas sutra hrabro se bori

Navijači Novog Pazara pripremaju posebnu koreografiju na utakmici, a Delije su u najavi utakmice dan ranije napisali transparent podrške fudbalerima.

"Gde Nemanja državu nam stvori, u ime nas sutra hrabro se bori!"

Meč između Novog Pazara i Crvene zvezde igra se od 16 časova.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track