Partizan: Grobari bez revanšizma u Železniku
Foto: Saša Pavlić

Apel navijačima

Partizan: Grobari bez revanšizma u Železniku

Košarka -
U saopštenju kluba iz Humske, apeluje se na navijače Partizana da pred četvrti meč u petak u Železniku ne prave incidente i ne pokušavaju nasilno ulaziti na utakmicu u kojoj je Crvena zvezda Beograd domaćin.

Košarkaški klub Partizan izvinio se navijačima, koji i pored toga što poseduju pretplatne karte nisu mogli da prisustvuju trećoj utakmici finala plej ofa u kojoj je aktuelni šampion porazio Crvenu zvezdu Beograd sa 78:72 i došao na korak od pobede u finalu, koje se igra do tri trijumfa.

U saopštenju kluba iz Humske, apeluje se na navijače Partizana da pred četvrti meč u petak u Železniku ne prave incidente i ne pokušavaju nasilno ulaziti na utakmicu u kojoj je Crvena zvezda Beograd domaćin.

Sopštenje Partizana prenosimo u celosti:

"KK Partizan mt:s, povodom svih dešavanja uoči i za vreme treće utakmice finalne serije plej ofa, koju određeni broj navijača našeg kluba sa godišnjim, pretplatnim ulaznicama za parter B nije mogao da gleda sa svojih mesta, ovim putem želi da im uputi izvinjenje, ali i demantuje špekulacije koje se zlurado plasiraju oko ustupanja karata.KK Partizan mt:s je, po reciprotetnom dogovoru, ustupio 30 ulaznica KK Crvena zvezda Beograd Diva i nema nikakvih dodirnih tačaka sa volšebnim načinom ulaska, brojem i određivanjem mesta za navijače gostujućeg tima. Uprkos velikih pristisaka pristalica našeg kluba posle dešavanja na drugoj utakmici finala, broja gledalaca na tom meču, kao i mesta gde su bili izolovani navijači Partizana, ispoštovali smo odluku o smanjenju kapaciteta za 10 odsto, koji se primenjuje za utakmice visokog rizika, kao i propisima i dogovorom utvrđene ingerencije, policiije i redarske službe, oko ulaska u dvoranu.

Nadamo se da će i nadležni organi reagovati na pojavu velikog broja falsifikovanih ulaznica sa kojima se ulazilo u sporni sektor ili se oglasiti na koji način je neposredno pred početak i za vreme utakmice dozvoljen ulazak u dvoranu pojedinaca i grupa. Naš klub nije mogao da utiče, jer nema ovlašćenja i ingerencije, kako zbog planiranih incidenata ispred hale, tako i nekih prethodnih sezona u njoj, ali i poštovanja i vere u organe države koji su za to zaduženi. Samo pukom srećom izbegnuti su sukobi u parteru B, kao i tragedija u slučaju urušavanja montažne tribine koja je popustila usled svih pomenutih propusta i preopterećenosti. Naš klub preuzima deo odgovornosti, a očekuje da to urade i oni kojima je to dužnost, zbog organizacija utakmica viskog rizika u nekom budućem periodu.

KK Partizan mt:s se još jednom izvinjava svim navijačima koji nisu mogli da gledaju utakmicu sa pozicija za koje su platili sezonske karte, kao i onima koji su želeli da bodre svoje ljubimce, a ostali su ispred dvorane "Pionir", pošto nisu imali ulaznice, jer su se u klubu pridržavali pravila o utakmicama visokog rizika, vodeći u prvom redu brigu o bezbednosti svih u dvorani, bez obzira na sve prethodne pritiske i stvorene tenzije, sa kojima se, nažalost, posle određenog broja godina opet susrećemo.

KK Partizan mt:s se zahvaljuje svojim navijačima na podršci i ovom prilikom apeluje da se uzdrže od svakog revanšizma, da ne vrše pritiske na organe reda i nasilno ulaze u dvoranu FMP-a, niti prave incidente po Železniku i bilo kom drugom mestu, sportski bodre svoj tim u skladu sa reputacijom najboljih, najvernijih navijača Evrolige, čiji rekord gledanosti ponosno drže" stoji u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track