Partizan preokretom do pobede na Karaburmi

Partizan preokretom do pobede na Karaburmi

Fudbal -
Partizan bledo prvo poluvreme potpuno ispravio u drugom poluvremenu
1 / 5 Foto: Saša Pavlić Kurir

Fudbaleri Partizana pobedili su danas OFK Beograd na Karaburmi sa 3:1 (0:1), u pretposlednjoj utakmici četvrtog kola Superlige Srbije i popeli se na drugu poziciju na tabeli.

OFK Beograd je posle prvih 45 minuta imao prednost zahvaljujući pogotku Gorana Brkića u 41. minutu. Bio je to prvi gol "romantičara" u novoj sezoni.

Na njihovu žalost samo dva minuta kasnije Marko Petković je dobio drugi žuti karton i domaćin je ostao sa desetoricom na terenu.

Crno-beli su u nastavku iskoristili brojčanu prednost i preokrenuli, prvo je izjednačio "rezervista" Lazar Marković u 51. minutu posle velike greške Milana Rodića, da bi u 71. minutu Danijel Gašić nespretnom reakcijom nakon udarca Stefana Šćepovića, još jednog igrača koji je šansu dobio sa klupe postigao autogol.

Konačno, devet minuta pre kraja Šćepović je na dodavanje Nikole Ninkovića, takođe ušao u nastavku, postavio konačan rezultat.

Meč su obeležili i sukobi navijača Partizana, odnosno, napad onih sa južne tribine na "Zabranjene", koji su bili na istočnoj tribini. Bilo je gađanja kamenjem, zatim su pojedini navijači sa "juga" uspeli da pređu na "istok", ali je pravovremenom reakcijom policije izbegnut incident.

Trener Partizana Vladimir Vermezović rekao je danas da je njegov tim pobedio zato što je OFK Beograd ostao bez jednog fudbalera u meču četvrtog kola Super lige.

"U prvom poluvremenu nismo igrali dobro. Mislim da je ključan trenutak bio to kada je OFK Beograd ostao sa igračem manje, tako da smo mi u druom delu mogli da prikažemo svoju igru", rekao je Vermezović novinarima na Karaburmi.

OFK Beograd je poveo, a onda je Marko Petković dobio drugi žuti karton, Partizan je zaigrao bolje, a "romantičari" su svojim greškama omogućili gostima pobedu od 3:1.

"Znali smo da će utakmica biti teška, posle našeg fizičkog i psihičkog pražnjenja protiv Tromsea", kazao je Vermezović.

Trener OFK Beograda Stevica Kuzmanoski imao je nešto drugačije mišljenje od svog kolege.

"Utakmica je bila teška i dobra...Ne mislim da je ključni trenutak bio kada smo ostali sa igračem manje, već kada je Milan Rodić nesmotreno reagovao i omogućio Partizanu da izjednači", rekao je Kuzmanoski.

Rodić je glavom hteo da doda loptu svom golmanu Milanu Lukaču, ali nije to uradio dovoljno jako, tako da je Lazar Marković ukrao tu loptu i doneo Partizanu izjednačenje.

"Odigrali smo dobro, ali je igrač manje svakako hendikep. Mogli smo u drugom poluvremenu iz nekih situacija da možda postignemo još jedan gol", rekao je Kuzmanoski.

Rezultati i strelci četvrtog kola Superlige Srbije:

OFK Beograd - Partizan 1:3 (Brkić 41 - L. Marković 51, Gašić 71. autogol, S. Šćepović 81).

OFK BEOGRAD - PARTIZAN 1:3 (0:1)

Stadion: Omladinski stadion

Sudija: Boško Jovanetić

OFK BEOGRAD: Lukač, Petković, Gašić, Adžić, Rodić, Nikolić, Brkić, Cavrić, Pavlovski, Batioha, Jovanović.

PARTIZAN: Stojković, Miljković, Ostojić, Ivanov, Volkov, Kamara, S. Marković, Ilić, Tomić, Zabija, Mitrović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track