Partizan u gostima savladao Valetu 4:1
Foto: FK Partizan

Kvalifikacije Lige šampiona

Partizan u gostima savladao Valetu 4:1

Fudbal -
Fudbaleri Partizana, uspešno su startovali u kvalifikacijema Lige šampiona, savladavši Valetu na Malti sa 4:1(3:0)

VALETA: - Dobra igra i hraabro srce fudbalera Partizana nisu dozvolili domaćim igračima Valete ni minimum šanse da u duelu sa šampionom Srbije izbore nešto drugo osim časnog poraza. Meč drugog kola kvalifikacija Lige šampiona "crno-beli" fudbaleri su dobili sa 4:1(3:0), tako da će revanš u Beogradu za sedam dana biti samo formalnost...

Šampion Srbije Partizan odlično je počeo meč drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Valete na Malti. Već u 6. minutu igre Nemanja Tomić je u prodoru s desne strane uputio plasiranu loptu na gol kojeg golman Maltežana nije mogao da odbrani 1:0 za Partizan.

Rano vođsvo nie zadovoljilo fudbalere Partizana pa su nastavili s napadima. Odličnu priliku propustio je Lazar Marković u 16. minutu kada je iz brzog kontranapada negde na liniji penala oštro šutirao ka golu Maltežana.Protvinički golman je odlično reagovao, na odbojenu loptu natrčao je Stefan Babović koji je iz skoka šutirao, ali je njegov atraktivan potez ostao nedovršen jer je lopta prohujala tik uz desnu stativu Valete.

Posle kraćeg prekida kojeg su uzrokovala dvojica navijača Partizana koji su uzaludno pokušavali da na ogradu terena zakače navijački transparent, u 32. minutu Partizan je povećao vođstvo na 2:0. Korner je s desne strane izveo Stefan Baabović dok je u skoku najprecizniji bio Ivan Ivanov, koji je glavom matirao odbranu Valete. 2:0 za "crno-bele"

Dobru igru "crno-beli fudbaleri krunisali su novim pogotkom. Lazar Marković je bio u prodoru s leve strane i kada se očekivao centaršut, on je loptu vratio skoro na ivicu kaznenog prostora direktno na Stefana Šćepovića, koji je iz punog trka plasirao u mrežu domaćina 42. minut 3:0 za Partizan.

Ujedno to je bilo sve što se desilo na terenu do kraja prvog poluvremena. Iako imaju rivala ispod svog renomea, fudbaleri Partizana mogu da budu zadovoljni prikazanim u prvih 45 minuta meča....

Drugo poluvreme

Nastavk meča drugog kola kvaliffikacija Lige šampiona doneo je mnogo agilniju igru domaće Valete. Ipak to nije ni izbliza bilo toliko dobro da bi ugrozilo prednost Partizana, koji je do doše pod manjim gasom počeo nastavak susreta. U 55. minutu povredio se Lazar Marković, koga je uskoro zemenio Nikola Mimković.

U 62. minutu odličnu priliku propustio je Stefan Babović. Sve je uradio sam, prevario protivničku odbranu i ne čekajući da lopta padne na zemlju snažno šutirao. Ipak njegov projektil je prohujao pored desne stative gola Valete...

Trud domaćina urodio je plodom. Posle neuspele ofsajd zamke centarfor Valete Mifsud matira odbranu "crno-belih" i smanjuje na 3:1.

Ipak radost domaćina je kratko trajala, jer je Partizan u 71. minutu dokazao da je u ovom meeču ipak veliki faavorit.Babović je majsstorski izveo slobodan udarac i sa nekih 20 metara poslao loptu pred gol Valete, tačnije direktno na glavu Ostojića koji postiže četvrti gol za "crno-bele" 4:1 za Partizan

Zadovoljan prikazanim Vermezović u 76. minutu iz igre izvodi Nemanju Tomića, koga menja Libijac Mohamed Zabija....Isti igrač je ozbiljno ugrozio gol domaćina u 88. minutu, kada je posle driblinga šutirao, a golmanValete poslednjom snagom loptu izbacio u korner. Ostaje 4:1 za Partizan.

Ujedno to je bilo sve štto se desilo do kraja meča, kojeg je Partizan sasvim zasluženo dobio sa 4:1(3:0). Revanš je za sedam dana u Beogradu.

Rezultati prvih utakmica drugog kola kvalifikacija LŠ

TNS (Vels) - Helsingborg (Švedska) 0:0

Žilina (Slovačka) - Hapoel Kirjat Šmona (Izrael) 1:0 (0:0)

Slovan Liberec (Češka) - Šahtjor Karaganda (Kazahstan) 1:0 (1:0)

Didelanž (Luksemburg) - Salcburg (Austrija) 1:0 (0:0)

Helsinki (Finska) - KR Rejkjavik (Island) 7:0 (2:0)

Neftči Baku (Azerbejdžan) - Zestafoni (Gruzija) 3:0 (2:0)

Flora Talin (Estonija) - Bazel (Švajcarska) 0:2 (0:0)

Ulises Jerevan (Jermenija) - Šerif Tiraspol (Moldavija) 0:1 (0:0)

Skenderbeg (Albanija) - Debrecin (Mađarska) 1:0 (0:0)

Valeta (Malta) - Partizan (Srbija) 1:4 (0:3)

Šamrok Rovers (Irska) - Ekranas (Litvanija) 0:0

U sredu se sastaju BATE Borisov (Belorusija) - Vardar Skoplje (Makedonija), AEL Limasol (Kipar) - Linfild (Severna Irska), Maribor (Slovenija) - Željezničar Sarajevo (BiH), Ludogorec (Bugarska) - Dinamo Zagreb (Hrvatska), Molde (Norveška) - Ventspils (Letonija) i Budućnost Podgorica (Crna Gora) - Slask Vroclav (Poljska).Revanš mečevi na programu su sledeće nedelje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track