Patrijarh traži od Dačića da zabrani Paradu
Foto: Beta

Pismo premijeru

Patrijarh traži od Dačića da zabrani Paradu

Društvo -
SPC zatražila i da se onemogući održavanje izložbe "Ecce Homo" koja prikazuje Isusa Hrista u ženskoj obući i u društvu homoseksualaca

BEOGRAD - Patrijarh Srpske pravoslavne crkve (SPC) Irinej zatražio je danas od premijera Srbije Ivice Dačića da onemogući "skandaloznu izložbu" fotografija švedske umetnice Elizabete Olson Valin, i održavanje najavljene gej parade u Beogradu.

"Ovu dubokovređajuću izložbu propagiraju homoseksualci, organizatori gej-parade, planiranu za 3. oktobar ove godine", naveo je patrijarh Irinej u pismu Dačiću objavljenom na sajtu SPC (http://www.spc.rs/).

"Nisam pretpostavljao da ću i ove godine biti primoran da Vam se u ime SPC, njenih vernika koji predstavljaju dominantnu većinu Srbije, kao i u ime brojnih članova drugih religija, obratim sa molbom i zahtevom, da autoritetom predsednika Vlade, onemogućite skandaloznu izložbu fotografija švedske umetnice Elizabete Olson Valin", piše Irinej.

On je u pismu od Dačića zatražio i da se "onemogući" održavanje "nagoveštene tragično-komično nazvane 'parade ponosa', a čije je pravo ime 'parada srama', koja baca tešku moralnu senku na naš Grad, našu vekovnu hrišćansku kulturu i na dostojanstvo naše porodice, kao osnovne ćelije ljudskog roda".

Izložba fotografija Elizabete Olson Valin "Ecce Homo" prikazuje Isusa Hrisa u ženskoj obući i u društvu homoseksualaca i trebalo bi da bude otvorena večeras u Beogradu u okviru "Nedelje ponosa".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track