Pazar: Kako da rešimo problem, kad ne može ni Partizan

Pazar: Kako da rešimo problem, kad ne može ni Partizan

Fudbal -
Iz Pazara poručili da se u rešavanje problema sa navijačima uključe svi koji učestvuju u organizaciji mečeva, i najvažnije državne institucije

NOVI PAZAR - Portparol Fudbalskog kluba Novi Pazar Redžep Korać je danas rekao da je vređanje njegove ekipe na verskoj osnovi u meču protiv Partizana, pokazalo da ni najveći klubovi u zemlji ne mogu da reše te probleme.

"U Humskoj smo naišli smo na isti problem koji imamo i mi u Novom Pazaru, kakav ima i Crvena zvezda i koji je prisutan na gotovo svim domaćim stadionima. Ako jedan veliki klub, kakav je Partizan, ne uspeva da reši problem sa delom navijača, šta tek da očekujemo od mnogo manjeg kluba, poput našeg", rekao je Korać radiju Sto plus.

Partizan je u nedelju pobedio Novopazarce sa 3:1 u 10. kolu Super lige, a navijači domaćeg tima su tokom prvog poluvremena istakli transparent "Alija? A Spasoje Jugović?", što je parafraza iz romana "Nož" Vuka Draškovića, dok su u drugom delu utakmice nekoliko puta skandirali "Nož-žica-Srebrenica!".

"Klubovi pokušavaju da nađu načina da ublaže problem s navijačima, ali je potrebno da se u rešavanje uključe svi koji učestvuju u organizaciji mečeva, i najvažnije državne institucije", zaključio je Korać.

Utakmici u Beogradu nisu prisustvovali navijači Novog Pazara čiji je jedan deo prošle nedelje protiv Rada istakao transparent "Rešen rebus: srce, bubreg, pluća, živela žuta kuća", što je bio "odgovor" navijačima gostiju, koji su proletos transparentom u formi rebusa napisali "Nož, žica, Srebrenica".

Fudbalski savez Srbije kaznio je oba kluba identičnim kaznama, a policija je pokrenula istragu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track