PAZITE ŠTA KUPUJETE: Umalo otrovali dete lažnom aronijom

Pažnja

PAZITE ŠTA KUPUJETE: Umalo otrovali dete lažnom aronijom

Srbija -
Nenadu Milojeviću na kvantaškoj pijaci u Nišu prodavac umesto aronije prodao otrovnu biljku kokošje grožđeNenadu Milojeviću na kvantaškoj pijaci u Nišu prodavac umesto aronije prodao otrovnu biljku kokošje grožđe

SVRLJIG - Čuvajte se otrovnog voća!Porodica Nenada Milojevića, vlasnika i direktora svrljiške televizije Laser, za dlaku je izbegla tragediju u kojoj bi sigurno prva i nedužna žrtva bio njihov dvogodišnji sinčić Vasilije. Naime, on je mislio da je na pijaci kupio aroniju, a ispostavilo se da je to otrovne bobice kokošje grožđe.Podvala- Na niškoj kvantaškoj pijaci kupio sam, po ceni od 250 dinara, navodno bobice aronije da supruga pripremi sok za našeg sinčića Vasilija. Nisam baš poznavalac bilja, ali sam bio ubeđen da je to aronija jer mi je tako tvrdio i čovek koji mi ih je prodao. Doneo sam je kući i srećom što supruga nije mogla odmah da pripremi sok. U međuvremenu nam je došla u posetu tašta i primetila kupljeno voće - objašnjava Nenad.Kako kaže njegova supruga Natalija, majka joj se zgranula kada je videla bobice!- Rekla nam je da je to otrovna biljka koja se u narodu naziva kokošje grožđe. Ubrzo smo se i sami u to uverili pretražujući po internetu. Videli smo da se zove Solanum nigrum - priča Natalija.Prijavljeno policijiNenad Milojević je slučaj prijavio svrljiškoj policiji, ali je dobio odgovor da oni za to nisu nadležni, pa je dojavio i Fitosanitarnoj inspekciji u Nišu. Revoltiran postupkom prodavca, vratio se na niški kvantaš da ga potraži. Međutim, sumnjiva roba je već bila rasprodata, a prodavac je nestao.

http://www.youtube.com/watch?v=64yqy1L5rAU

Komšiju spasao profesorSlučaj porodice Milojević nije jedini u Svrljigu.- Saznao sam da je i naš komšija Dragan Milošević, vlasnik dragstora, kupio lažne bobice na niškom kvantašu. Srećom, i on je na vreme upozoren. Bobice je u njegovoj radnji, slučajno, kada je došao nešto drugo da pazari, prepoznao profesor biologije u ovdašnjoj osnovnoj školi. On je potvrdio da je plod veoma sličan aroniji i da ga samo dobri poznavaoci mogu razlikovati. Po njemu, samo nekoliko bobica ovog ploda može da prouzrokuje smrt - kaže Milojević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track