PEĐA STOJAKOVIĆ OTVORIO DUŠU: Još pamtim reči moga Milorada!
Foto: AP

Super-Srbin

PEĐA STOJAKOVIĆ OTVORIO DUŠU: Još pamtim reči moga Milorada!

Košarka -
Otac je često znao da kaže: Ko bi rekao da ćeš napraviti veliku karijeru posle teške povrede kolena. Ponosan sam na Sakramento i NBA titulu s Dalasom, otkriva srpski košarkaš

Kalifornija pamti Srbina.Amerikanci, a posebno ljubitelji i navijači Sakramento Kingsa, nisu zaboravili srpskog košarkaša Predraga Peđu Stojakovića (36). Košgeter koji je u NBA ligi igrao 13 godina posetio je nedavno Kaliforniju, a američkim novinarima otkrio je koliko mu je bila važna podrška porodice, posebno oca Milorada.Kultna rečenicaSvi u Srbiji još dobro pamte reklamu za jedno gazirano bezalkoholno piće u kojoj je glavni junak bio baš Peđa Stojaković, a rečenica koju je tad izgovorio njegov otac „Peđa, sine, mora li baš ta Amerika“ postala je kultna na ovim prostorima. Peđa Stojaković danas živi u Atini sa suprugom Kamilom Alekom i troje dece.- Imao sam veoma tešku povredu kolena 1996. godine, dok sam igrao u PAOK, u Grčkoj. Moj otac Milorad je više puta znao da kaže: Ko bi rekao da ćeš napraviti takvu karijeru posle onakvog preloma. Često se setim tih njegovih reči, jer je danas došlo do zamora materijala - rekao je Stojaković i dodao:Penzioner- Danas više ne igram košarku. Fizička aktivnost uglavnom se svodi na vožnju bicikla, igranje tenisa i šetnju s troje dece.Srpski košarkaš otkriva da je duga NBA karijera uzela svoj danak. I dalje je mlad, ali ima problema sa zglobovima. Nosi najbolja odela, a neizostavan detalj nisu cipele, već patike koje pomažu donjem delu leđa, s kojim je tokom karijere imao velikih problema.

Mora li ta Amerika... Milorad Stojaković
Mora li ta Amerika... Milorad Stojaković

Nezaboravni daniHEMIJA JE NOSILA KINGSEStojaković je nosio dres Sakramento Kingsa osam sezona, ali je NBA prsten osvojio igrajući za Dalas Maverikse.- Sa Sakramentom sam došao do finala Konferencije i ponosan sam na godine provedene u Kingsima. Imali smo hemiju koju nigde nisam doživeo ni pre ni posle. To je zato što smo se međusobno voleli i poštovali. Kao klinac sam sanjao da igram u NBA i taj san sam ga ostvario. U Dalasu sam bio rezerva, ali sam imao svoju ulogu i srećan sam što sam završio karijeru osvajanjem prstena - otkrio je Stojaković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track