PENZIJA: Čedomir Jovanović se povlači iz politike?!
Foto: Nebojša Mandić

Lider LDP razmišlja da se posveti biznisu

PENZIJA: Čedomir Jovanović se povlači iz politike?!

Politika -
Plan Čedomir Jovanović namerava da prestane da se bavi politikom kako bi sačuvao svoj unosni biznis, koji trenutno vodi njegova supruga Jelena

BEOGRAD - Čedomir Jovanović, lider LDP, planira da se penzioniše.Jovanović ozbiljno razmišlja da se uskoro potpuno povuče iz politike, a glavni razlog je, saznaje Kurir, to što želi da se više posveti unosnom biznisu, koji trenutno vodi njegova supruga Jelena.Trguje s Ukrajincima- Čeda je svestan da više nema šta da traži u politici jer je vrlo moguće da na sledećim izborima njegova stranka ne bi prešla cenzus. On na sve načine pokušava da sačuva unosan posao koji mu godinama omogućava da živi na visokoj nozi. Naravno, on želi da brojne afere koje se vezuju za njegovo ime, kao i odnosi s tajkunima budu zaboravljeni, pa sada pokušava da na neki način istrguje svojim povlačenjem - objašnjava izvor Kurira.Kako tvrdi naš izvor, unosni biznis kojem lider LDP želi da se posveti je uvoz građevinskog materijala iz Ukrajine, a njegovo povlačenje, dodaje naš sagovornik, praktično je već počelo.- Jovanović u skupštinskoj raspravi učestvuje mnogo manje nego ranije. Dok Čeda planinari po vrhovima Latinske Amerike, većinu izjava daje poslanik Bojan Đurić - ukazuje izvor Kurira.Iz stranke Čedomira Jovanovića juče nismo uspeli da dobijemo komentar. Do zaključenja ovog broja Kurira niko iz LDP nije odgovarao na naše pozive.TaktikaMeđutim, bivši član Predsedništva LDP Nenad Prokić kaže da ga povlačenje Čedomira Jovanovića ne bi iznenadilo jer ga više interesuje biznis i novac nego politika.- Čeda je svestan da se LDP srozao i da ne bi na izborima prešao cenzus, pa je moguće da i zbog toga planira da se povuče iz politike. Naravno, tako da pri tom ne ugrozi svoje finansijske pozicije - naglasio je Prokić, koji je do pre nekoliko meseci bio jedan od najbližih saradnika lidera LDP.

Vukadinović: LDP prošlostPolitički analitičar Đorđe Vukadinović ističe da ne može da tvrdi da li će se Jovanović povući iz politike ili ne, ali je činjenica da je posle zaokreta državne politike njegov politički prostor sužen.- LDP ima problem da se pozicionira nakon zaokreta vladajuće politike, naročito SNS. Postavlja se pitanje koji je smisao postojanja stranke poput LDP. S druge strane, Jovanovića prate brojne afere - ističe Vukadinović.

Direktno poslovao s BekomPrema pisanju Centra za istraživačko novinarstvo, firma Čedomira Jovanovića „Bejzik solušn grup“ prodavala je armaturu firmi „Deneza M“, koja je pod direktnom kontrolom biznismena Milana Beka, jednog od finansijera LDP. Armatura je korišćena u projektu izgradnje hotelskog smeštaja na Staroj planini koji je finansirala bivša vlada.

Jovanovićeva karijera1996. Vođa studentskih protesta1998. Postao član DS2001. Postao potpredsednik DS2003. Potpredsednik vlade za evropske integracije2004. Sukob s Tadićem, sniva LDP2008. Kandidat za pedsednika Srbije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track