BEZ BRIGE: Penzioneri u prihvatilištima i bez dokumenata primiće penzije!
Foto: Daranana Udovičić

Od 24. maja

BEZ BRIGE: Penzioneri u prihvatilištima i bez dokumenata primiće penzije!

Društvo -
Ukoliko korisnik nema lični dokument, u saradnji sa nadležnim organima, sa MUP-om i u prisustvu dva svedoka koji imaju lična dokumenta, koji su svedoci - za korisnika koji ih nema, mi takođe isplaćujemo penziju, kaže Nela Bojović

U četiri najveća prihvatna centra - u Areni, Košutnjaku, Šumicama i Hali Pionir, Pošta je za tu namenu otvorila privremene šaltere. Na isti način biće organizovana i isplata drugog dela penzija koja preko računa počinje 24 maja, dok će poštari čekove uručivati od ponedeljka

Isplata naknada za više od 50 hiljada korisnika tuđe nege i pomoći, počela je 22. maja. Isplata naknada za oko 400 Obrenovčana, kojima je do sada uglavnom poštar donosio novac, na šalterima čak i u prihvatnim centrima, proba je za daleko veći posao koji sledi od subote, sa isplatom drugog dela penzije.

Anica Jović iz Obrenovca kaže da ako ostanu, primiće penziju u Hali Pionir.

Veronika Jovanović iz Obrenovca kaže da je ponela dokumenta, ličnu kartu i zdravstvenu knjižicu.

Međutim, i za one koji nisu imali vremena da sa sobom išta ponesu, pošta nudi rešenje. Da li će i banke to slediti, još se ne zna.

"Ukoliko korisnik nema lični dokument, u saradnji sa nadležnim organima, sa MUP-om i u prisustvu dva svedoka koji imaju lična dokumenta, koji su svedoci - za korisnika koji ih nema, mi takođe isplaćujemo penziju", kaže Nela Bojović iz JP "Pošta Srbije".

Kombi sa šalterom mobilne pošte posetiće i manja prihvatilišta. Iz Obrenovca i okolnih mesta ima više od 14.000 penzionera, četvrtini njih poštari su donosili penzije.

U ostalom delu Srbije uključujući i ugrožena područja, poštari će do 1. juna pokušati da uruče primanja na kućne ili nove adrese, a ukoliko ne uspeju, posle tog roka, novac će penzionerima biti dostupan na šalterima pošte.

Od milion i sedamsto penzionera u Srbiji, oko pola miliona njih penzije prima na kućne adrese, ostali preko računa banaka i pošte.

(RTS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track