Peranović: Voleo sam Nebojšu, nisam ga tukao šipkom

Završeno saslušanje

Peranović: Voleo sam Nebojšu, nisam ga tukao šipkom

Crna Hronika -
Peranović rekao da je mnogo voleo Nebojšu i da je pokušao da mu pomogne da između života i smrti izabere život

BEOGRAD – Svešteniku Branislavu Peranoviću koji je osumnjičen da je u ponedeljak uveče ubio Nebojšu Zarubca (39) iz Valjeva, istražni sudija posle saslušanja odredio je pritvor od 30 dana.

Peranović je tokom iznošenja svoje odbrane izjavio da je mnogo voleo Nebojšu i da je pokušao da mu pomogne da između života i smrti izabere život, rekao je njegov branilac Ilija Radulović.

Saslušanje pred istražnim sudijom trajalo je 3,5 časa i optuženi je izneo svoje viđenje slučaja i rada Centra, rekao je sudija Velisavljević.

"On je detaljno odgovarao na pitanja o slučaju i samom radu Centra za odvikavanje od droge. Osumnjičen je za ubistvo izazvano velikim brojem udaraca drvenim štapom i pesnicama usled čega je Zarupac pao u nesvest i udavio se zeludačnim sokom, što je zvaničan izveštaj patologa", izjavio je Slobodan Velisavljević

Kao novinar Kurira sazanje Peranović je istražnom sudiji ispričao da između Nebojše i njega nije bilo nesporazuma, već se tragedija dogodila, kada je Peranović pokušao da odgovori Nebojšu da napusti sam centar „ Sretenje“ i lečenje“.

Iako je većina beogradskih medija spomnjila u prvoj informaciji metalnu štanglu, a zatim motku, iz izvora bliskog istrazi Kurir je saznao da je zapravo u pitanju bio drveni štap.

Inače potvrđeni su navodi iz obdukcije da je Nebojši Zarubcu zapravo pozlilo posle udarca štapom, zbog čega je počeo da povraća, a ta okolnost je navodno izazvala davljenje i smrt u mukama.

Sudija je naveo da će konačnu kvalifikaciju dela biti potrebno dodatno veštačenje.

Predviđena kazna za ubistvo, za koje je optužen sveštenik Peranović, je od 5 do 15 godina.

Prema navodima istražnog sudije Velisavljevića, telo štićenika Centra pronađeno je u ponedeljak oko 20.30 časova, u pomoćnoj kući sveštenika Branislava Peranovića udaljenoj dva kilometra od centra za odvikavanje Peranović je nekadašnji upravnik "Rehabilitacionog centra Crna Reka" gde je lopatom prebijao štićenike.

Vladika Porfirije: Peranović zarađivao 50.000 evra mesečno

Vladika Porfirije izjavio je večeras da je sveštenik Branislav Peranović, osumnjičen da je odgovoran za smrt Nebojše Zarupca u Centru za odvikavanje od droge, razvio privatni biznis i mesečno zarađivao najmanje 50.000 evra. Porfirije je za televiziju Pink kazao da nije znao da je Peranović otvorio novi centar za odvikavanje od droge u selu Jadranska Lešnica kod Loznice. "Ono što sada saznajem da je otvorio taj centar kao nepristupnu kulu, na imanju svoje žene, što će reći da je to bio njegov privatni biznis, što ni sam Peranović nije krio. On je mesečno zarađivao, odnosno dobijao, 50.000 evra minimalno", rekao je Porfirije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track