Peranovićevi saradnici osuđeni zbog silovanja

Peranovićevi saradnici osuđeni zbog silovanja

Crna Hronika -
Pomoćnik sveštenika Branislava Peranovića Nemanja Radosavljević osuđen je prvostepenom presudom Višeg suda u Novom Pazaru na dve godine i pet meseci zatvora zbog silovanja i premlaćivanja jednog štićenika, a za isto delo, kao saučesnik, na godinu dana osuđen Marijan Pavićević

BEOGRAD - Saradnici sveštenika Branislava Peranovića, koji je ubio štićenika rehabilitacionog centra kod Loznice Nebojšu Zarubca, osuđeni su pre dve godine u Novom Pazaru zbog silovanja štićenika u njegovom prethodnom Duhovno-rehabilitacionom centru "Crna Reka".

Njegov pomoćnik Nemanja Radosavljević osuđen je prvostepenom presudom Višeg suda u Novom Pazaru na dve godine i pet meseci zatvora zbog silovanja i premlaćivanja jednog štićenika, a za isto delo, kao saučesnik, osuđen je na godinu dana zatvora Marijan Pavićević.

Branilac optuženih, beogradski advokat Nenad Vukasović, rekao je listu Politika da je presuda ukinuta, a predmet vraćen na ponovno suđenje, ali da odbrana još nije dobila poziv.

"U optužnici je pisalo da su Radosavljević i Pavićević odveli momka tokom noći automobilom u šumu, da su ga tamo lisicama vezali za motor "jamaha" i da su ga tako vezanog vozili po zemlji, a posle primorali na bludne radnje", rekao je Vukasović za Politiku.

Prva krivična prijava protiv Peranovića za nasilje podnesena je u aprilu 2006. godine. Prijavu je podnela porodica Vasić iz Beča, koja je smestila sina na lečenje u centar za odvikavanje "Crna Reka" i za to platila 400 evra. Roditelji su, nakon što im je sin prijavio maltretiranje, ubrzo nenajavljeno došli po njega i zatražili da im se vrati novac, ali su sve troje pretučeni.

Bez obzira na sve prijave i evidentne nasilničke sklonosti, Peranović je samo jednom procesuiran i to tek pošto su se snimci premlaćivanja lopatom štićenika u manastiru Crna Reka pojavili u javnosti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track