PESKOV: Rusija više ne može da utiče na separatiste!
Foto: AP 2 Jul 2013

PESKOV: Rusija više ne može da utiče na separatiste!

Planeta -
Rusija je ranije mogla da utiče na separatiste na jugoistoku Ukrajine, ali da je sada nemoguće da ih razoruža, navodi predstavnik za štampu ruskog predsednika Putina

MOSKVA - Predstavnik za štampu ruskog predsednika Vladimira Putina, Dmitrij Peskov, izjavio je da predsednik "vrlo pažljivo analizira kažnjeničku operaciju kijevske hunte" kako bi odlučio o daljim koracima Moskve. Na pitanje da li će Rusija poslati svoje trupe u Ukrajinu, Peskov nije mogao da odgovori - javila je agencija Itar Tass.

On je rekao da je "Rusija ranije mogla da utiče na separatiste na jugoistoku Ukrajine, ali da je sada nemoguće da ih razoruža". Šef države najpažljivije prati situaciju i analizira je radi daljih koraka - rekao je predstavnik za štampu odgovarajući na pitanje da li će Putin iskoristiti pravo koje mu je dao parlament da uputi rusku vojsku u Ukrajinu.

Izražavajući žaljenje zbog tragičnih događaja, predstavnik je napomenuo da Rusija i Zapadne zemlje imaju dijametralno suprotne stavove na ono što se događa u Ukrajini. On je rekao da Moskva dobija hiljade poziva iz jugoistočne Ukrajine sa molbom za pomoć.

To je krik očajanja - rekao je Peskov. Povodom tragičnih događaja u Odesi, gde je u " pogromima poginulo 42 osoba" Putin je izrazio duboko saučešće nastradalima i rodbini poginulih, ali zvaničnom Kijevu neće biti upućeno saučešće. Kijevske vlasti Peskov je nazvao "direktnih učesnikom zločina u Odesi".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track