PEVAČ DONOSI PROKLETSTVO: Brazilci traže od Mika Džegera da navija za Argentinu
Foto: AP

Baca loše čini

PEVAČ DONOSI PROKLETSTVO: Brazilci traže od Mika Džegera da navija za Argentinu

Brazil 2014 -
Brazilci pomno prate svaku ekipu za koju navija Džeger, a onda ga ismevaju jer "baca loše čini" na te reprezentacije

RIO DE ŽANEIRO - Brazilski navijači ponovo se podsmevaju pevaču Roling Stounsa Miku Džegeru pošto je i na Svetskom prvenstvu u Brazilu navijao za gubitničke ekipe i zatražili su od njega da podrži Argentinu.

To je postala tradicija na svetskim fudbalskim prvenstvima, Brazilci pomno prate svaku ekipu za koju navija Džeger, a onda ga ismevaju jer "baca loše čini" na te reprezentacije.

Italija je postala poslednja žrtva Džegerove "loše sreće" koju donosi timovima za koje navija. Na koncertu u Rimu u subotu, Džeger je pred 70.000 gledalaca rekao da će Italija pobediti Urugvaj i plasirati se u osminu finala Svetskog prvenstva. "Azuri" su sinoć izgubili sa 0:1 i takmičenje završili u prvoj fazi.

Pre toga, na koncertu u Lisabonu u maju, Džeger je prognozirao da će Portugal predvođen Kristijanom Ronaldom osvojiti trofej u Brazilu. Portugal se suočava sa eliminacijom sa turnira, pošto je u prve dve utakmice osvojio samo bod.

Na početku Svetskog prvenstva, uoči utakmice sa Urugvajem, Džeger je putem Tvitera podržao reprezentaciju Engleske.

"Napred Engleska. Ovu utakmicu dobijamo", napisao je 70-godišnji Džeger, a ekipa Roja Hodžsona izgubila je sa 0:1.

Možda se Brazilci podsmevaju Džegeru, ali vole njegovu muziku. Koncertu 2006. godine na Kopakabani prisustvovalo je milion ljudi.

Oni se nadaju da Džeger na Mundijalu neće izabrati Brazil, a putem društvenih mreža pozvali su ga da navija za Holandiju, ili najvećeg rivala - Argentinu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track