Pijani Kežman divljao ulicama
Foto: KURIR

Proveo noć u ćeliji

Pijani Kežman divljao ulicama

Crna Hronika -
Poznati fudbaler završio na trežnjenju zato što je vozio sa 1,3 promila alkohola u krvi

BEOGRAD - Nije hteo da duva!Bivši fudbaler Partizana Mateja Kežman proveo je u noći između nedelje i ponedeljka osam sati u pritvoru beogradske policije pošto je uhvaćen da vozi pod dejstvom alkohola, saznaje Kurir. Prilikom kontrole, Kežmanu je izmereno 1,3 promila alkohola u krvi! Bivšeg fudbalskog reprezentativca saobraćajna policija zaustavila je kod ortopedskog zavoda „Rudo”.- Dobro veče, vašu vozačku i saobraćajnu dozvolu, molim - rekao je policajac.- Zašto, šta je problem? - upitao je Kežman.- Da li ste nešto pili? Izađite iz vozila.- Ništa nisam pio i nema potrebe da izlazim...- Izađite da uradimo alko-test.- Kažem vam da ništa nisam pio! Kakav je to način, zaustavljate ljude usred noći - sad već povišenim tonom govorio je Mateja Kežman.- Gospodine, ako ne poslušate, bićemo primorani da vas odvedemo u bolnicu na analizu krvi!- Nisam ništa pio - još jednom je ponovio Kežman, posle čega ga je patrola saobraćajne policije odvela na VMA.Tamo su lekari brzo utvrdili da Kežman baš i nije govorio istinu - u krvi su mu našli 1,3 promila alkohola!- Pošto je imao više od 1,2 promila alkohola u krvi, Kežman je iz bolnice odveden u policijsku stanicu na trežnjenje. Tamo je proveo osam sati, posle čega je pušten, a patrola saobraćajne policije ga je prebacila do Ljermontovljeve ulice, gde mu je bio automobil - rekao je izvor Kurira i dodao da će protiv bivšeg fudbalera biti podneta prijava.Reporteri Kurira pokušali su juče da stupe u kontakt s Matejom Kežmanom, ali broj njegovog mobilnog telefona poznatog redakciji ceo dan je bio nedostupan! Inače, nekoliko sati pre hapšenja Kežman je učestvovao u humanitarnom kontakt-programu „Teleton”, posvećenom deci s posebnim potrebama.

Vip pijanci

Ana Nikolić, pevačicaU noći između 10. i 11. novembra 2010. uhvaćena za volanom „mercedesa” sa 2,04 promila alkohola u krvi.

Danijela Vranić, pevačicaNju je 18. septembra 2011. godine zaustavila saobraćajna policija i izmerila joj 1,84 promila alkohola u krvi.

Romana Panić, pevačicaU decembru 2010. Romana je provela noć u policiji na trežnjenju. Utvrđeno je vozila džip sa 1,8 promila alkohola u krvi.

Vlado Georgiev, pevačU martu 2010. Georgieva je zaustavila beogradska policija, a alko-test je pokazao da pevač ima 1,6 promila alkohola u krvi.

Sergej Trifunović, glumacPoznati glumac je u januaru 2011. godine zaustavljen dok je vozio s nešto manje od jednog promila alkohola u krvi.

Momir Bulatović, političarPriveden je na trežnjenje nakon što je u septembru 2010. „džetom” dvaput udario u taksi vozilo. Odbio je alko-test.

Skala pijanstva i kazneod 0,31 do 0,5 promila novčana kazna od 5.000 dinaraod 0,51 do 1,19 promila od 6.000 do 20.000 dinara, 6 kaznenih poenaod 1,2 do 1,6 promila od 15.000 do 30.000 dinara, 10 kaznenih poenaod 1,61 do dva promila od 15.000 do 30.000 dinara, 12 kaznenih poenaviše od dva promila 15 dana zatvora, 14 kaznenih poena

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja