PIROT: Lekar pacijentu umesto leka dao sredstvo za odmašćivanje!

Nesavesno lečenje

PIROT: Lekar pacijentu umesto leka dao sredstvo za odmašćivanje!

Crna Hronika -
U izveštaju Odeljenja intenzivne nege Kliničkog centra ispostavilo se da je pacijentu Ivanu Dimitrovu za snimanje želuca u ovoj privatnoj lekarskoj ordinaciji dobio natrijum-hidroksid koje se koristi za čišćenje masnih površina, umesto barijum-sulfata

PIROT- Policijska uprava u Pirotu po nalogu Tužilaštva podnela je krivičnu prijavu protiv vlasnika privatne ordinacije "Zdravković" Nenada Zdravkovića iz Pirota, osumnjičenog za nesavesno pružanje lekarske pomoći.

Kako se navodi u saopštenju policije, pacijentu iz Dimitrovgrada Ivanu Dimitrovu u privatnoj ordinaciji za snimanje želuca umesto barijum-sulfata dat je natrijum-hidroksid, hemijsko sredstvo koje se koristi za čišćenje masnih površina.

Četrdesetšestogodišnji Ivan Dimitrov iz Dimitrovgrada kazao je novinarima da je imao problema sa želudačnom kiselinom i da je zbog toga zakazao snimanje želuca za 24. februar.

"Sa umivaonika gde je bilo nekoliko boca, dao mi je vodu i tečnost da popijem. Popio sam pola čaše i više nisam mogao. Rekao sam doktoru da tečnost ima čudan ukus. Rekao mi je da moram da popijem još malo zbog snimanja, a posle snimanja me obavestio da na želucu nema ništa", rekao je Dimitrov. On je dodao da je dok je pio tečnost iz čaše osetio mučninu.

"Počeo sam da povraćam. Doneo mi je mleko da popijem. Opet sam povraćao, a doktor je ostatak tečnosti prosuo. Rekao mi je da je to iz uvoza, da su do sada i drugi pacijenti pili i da im ništa nije bilo. Pogledao je i rekao da nije prošao ni rok trajanja", kazao je Ivan.

Pošto je Dimitrovu bilo loše, vlasnik ove Ordinacije Nenad Zdravković je Ivana odvezao u pirotsku Bolnicu. "Stezalo me u grlu i počeo sam za kratko vreme da se gušim. Posle pirotske, bio sam i na lečenju u Kliničkom centru u Beogradu. Ukupno sam po bolnicama bio 34 dana. Snimali su me i u Beogradu i rekli da na želucu nemam nikakve promene", objasnio je on.

U izveštaju Odeljenja intenzivne nege Kliničkog centra ispostavilo se da je za snimanje želuca pacijent u ovoj Ordinaciji dobio natrijum-hidroksid, umesto barijum-sulfata.

"Kad sam došao iz Beograda doktor je dolazio ovde dva-tri puta da vidi šta radim i kako sam. Posle više nije dolazio pošto nisam mogao ni da pričam", priča Ivan.

Vlasnik Privatne Ordinacije Nenad Zdravković u telefonskom razgovoru je rekao da je činjenica da je pacijent imao zdravstvene komplikacije.

"Maksimalno sam mu pomogao i on se sada oseća dobro. Očekujem da će Tužilaštvo da odradi svoj deo posla i da se utvrdi da li postoji krivica", rekao je Zdravković.

Policijska uprava u Pirotu je podnela i krivičnu prijavu protiv jednog lekara, medicinske sestre i tehničara Opšte bolnice Pirot zbog nesavesnog pružanja lekarske pomoći, odnosno zbog toga što je jednom pacijentu data pogrešna krvna grupa.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track