Pirs Brosnan san svake žene
Foto: Reuter

Pirs Brosnan san svake žene

Pop kultura -
Pirs je jedan od retkih glumaca koji se nije koristio imenom i prezimenom da bi "gomilao" lepotice, a posle se time "hvalio". Koreni takvog gospodskog ponašnja kreću iz njegovog ranog detinjstva

Dok snima film "November men" u Beogradu, Pirs Brosnan se zapravo suoči sa gubitkom najstarije ćerke Šarlot, koja je početkom juna preminula od raka jajnika. Ovo je druga osoba koju Pirs gubi od pomenutog kancera. Prva je bila njegova žena Kasandra Haris...

Šarlot je umrla u 42. godini života. Njegova žena Kasandra umrla je u 44. godini. Pirs je Kasandru upoznao 1977. godine, ubrzo nakon što je napustio dramsku školu.

"Kakva prelepa žena. Nikad nisam ni pomislio da bih sa nekim mogao da provedem toliko godina svog života. Nisam želeo da je zavedem, nisam sa njom želeo samo avanturu, nego da uživam u njenoj lepoti i u svemu onome što je za mene predstavljala", rekao je glumac o Kasandri.

Pirs je jedan od retkih glumaca koji se nije koristio imenom i prezimenom da bi "gomilao" lepotice, a posle se time "hvalio". Koreni takvog gospodskog ponašnja kreću iz njegovog ranog detinjstva. Rođen je 1953. godine u Drogedi, lučkom gradu na severoistoku Irske, kao jedino dete stolara Tomasa, koji je napustio njegovu majku Meri pre nego što je Pirs napunio godinu dana.

Da bi imali od čega da žive, Meri je Pirsa ostavila rođacima na čuvanje, a ona otišla "trbuhom za kruhom".

"Iz tog vremena sećam se da sam veći deo vremena provodio kod tetke u njenom pabu i osećao se beskrajno usamljen. Možda sam baš u to vreme zavoleo glumu jer sam mnogo vremena provodio sam sa svojim mislima", rekao je Pirs.

Školovao se u okrutnom okruženju, u školi Hrišćanske braće, strogoj ustanovi u kojoj je stalno dobijao batine. Škola je zatvorena nakon teksta o njihovim nehumanim metodama odgoja dece. Kada je napunio 11 godina, majka se vratila sa Škotom Bilom Karmičelom. On je gajio malenog Pirsa kao da je bio njegov sin.

"On me je prvi put odveo u bioskop. Gledao sam Džejmsa Bonda, tada sam poželeo da budem glumac", kaže Brosnan.

Nastavio je da ide u školu, ali su ga i tamo mučili zbog irskog akcenta. Napustio je školu... Fakultet drame upisao je sa 16 godina. Posle diplomiranja, zaposlio se u Njujork Rojal pozorištu i debitovao u predstavi "Čekaj do mraka".

Prvi televizijski angažman bio je na BBC-ju, igrao je ulogu trenera konja. Zapazili su ga i dobio je ulogu u "The Menjons of Amerika" o irskim imigrantima. Vratio se tada u domovinu i postao tema medija. Tada se našao i svojim biološkim ocem, sa kojim nije nastavio kontakt.

Iste godine, upoznao je Kasandru Haris i zaljubio se. Ubrzo su počeli da žive zajedno, a venčali su 1980. godine. Zahvaljujući njenoj ulozi u Bondu, Pirs upoznaje slavnog producenta Kabija Brokolija.

"Ako može da glumi, on je moj čovek", rekao je Brokoli Kasandri. I eto novog Bonda...

Na žalost, bračna sreća nije dugo potrajala. Već 1987. godine, dok je snimao film “Opasna sekta” u Rajastanu u Indiji, Kasandri je dijagnostikovan rak jajnika.

"Kad vaša voljena osoba ima rak, život se potpuno promeni. Menja se vaš dnevni raspored, životni prioriteti, svakodnevna rutina, kao i celokupni pogled na život jer imate posla sa smrtonosnom bolesti. Morate da se suočiti sa mogućnošću smrtnog ishoda i shvatite da je smrt neminovna. I ta vas misao ne napušta. Kasandra je imala vrlo optimističan i pozitivan stav prema životu. Imala je zadivljujuću energiju i zato je ovaj gubitak za mene bio tim veći i strašniji. A isto tako vidim sa vremena na vreme da je to jako uticalo i na živote naše dece", ispričao je Brosnan.

Kasandra je umrla 1991. godine, a tri godine kasnije, u Pirsov život ulazi nova žena. Bila je to atraktivna crnka, poznata voditeljka Keli Šejn Smit. Upoznali su se 1994. godine na plaži u Meksiku. Prošlo je čak sedam godina od upoznavanja, do njihove svadbe.

Kao Džejms Bond , Brosnan je postao zanimljiv tablodima. Nisu mogli da pronađu nijednu mrlju u njegovom životu, pa su se obrušili na njegovu suprugu koja se godinama bori sa viškom kilograma. Ali Brosnan je jedan od retkih koji ne želi Barbiku pored sebe. Nedavno je izjavio:

"Podržavam suprugu u nastojanju da ponovno skine višak kilograma, ali meni oni ni malo ne smetaju".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track