Pismo Džona Lenona prodato za 53.000 funti

Aukcija

Pismo Džona Lenona prodato za 53.000 funti

Pop kultura -
Lenon je u pismu obavestio producente da su drugi muzičari urinirali po opremi studija i dodaje da će uskoro napustiti izdavačku kuću

Pismo britanskog muzičara Džona Lenona producentu Filu Spektoru prodato je za 53.000 funti na aukciji preko interneta, i to šest puta više od prvobitne cene.

Lenon je sredinom 1970-ih godina napisao pismo crvenim mastilom i naslovio ga "A Matter of Pee". Muzičar je u to vreme radio u jednom studiju u Njujorku zajedno sa Spektrom, bubnjarem grupe Hu Kitom Munom i pevačem Harijem Nilsonom.

U pismu se navodi da su Mun i Nilson "izvodili gluposti" u studiju što Lenon nije voleo, posebno što je diskografska kuće zapretila da će ih sve izbaciti iz studija.

Lenon je u pismu obavestio producente da su drugi muzičari urinirali po opremi studija i dodaje da će uskoro napustiti izdavačku kuću.

Pismo je preko sajta aukcijske kuće Kuper Oven prodato jednom privatnom kolekcionaru. Kuća je navela da je to pismo vredno jer se u njemu pominju mnoge, tada poznate, ličnosti.

Lenon je bio producent Nilsonovog albuma iz 1975. godine "Pussy Cats", u kojem je i bubnjar Mun. Mun je urmo od predoziranja lekovima 1978. godine.

Lenon i Spektor su radili zajedno na albumu 1975. godine "Rock and Roll", čije je snimanje obeleženo buntovničkim i izopačenim ponašanjem.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track