PISMO KOJE SLAMA SRCE: Devojčica (13) umrla, a porodici ostavila tajnu poruku na ogledalu
Foto: Dejli Mejl

Sreća je put, a ne odredište!

PISMO KOJE SLAMA SRCE: Devojčica (13) umrla, a porodici ostavila tajnu poruku na ogledalu

Život -
Atina Orčard (13) ostavila je dirljivu i emotivnu poruku na stražnjoj strani svog zidnog ogledala, koju je njen otac otkrio tek nekoliko dana nakon što je ona preminula

Jedna dvanaestogodišnja devojčica iz Britanije prerano je izgubila bitku sa retkim oblikom raka kostiju, ali pre smrti nije zaboravili na roditelje, braću, sestre i ostavila porodici tajnu poruku na ogledalu.

Atina Orčard (13) ostavila je dirljivu i emotivnu poruku na stražnjoj strani svog zidnog ogledala, koju je njen otac otkrio tek nekoliko dana nakon što je ona preminula.

Devojčica je poruku ispisala flomasterom pošto joj je dijagnostikova rak, a ona čak ni tada nije klonula duhom, već je uprkos teškoj bolesti umela da vidi lepotu življenja.

"Počeo sam da čitam, ali sam ubrzo morao da stanem, jer je to bilo previše za mene. Srce mi se slomilo", rekao je otac kada je video njenu zaostavštinu.

Imala je hitnu sedmosatnu operaciju kojom joj je uklonjen tumor iz kičme, a nakon toga su usledili meseci hemoterapije koja je bila usmerena na borbu s rakom u kičmi, glavi i u ramenima.

"Već sutra možete dobiti smrtonosnu bolest, zato iskoristite svaki dan najbolje što umete. Život je loš samo ako ga učinite lošim. Sreća zavisi od vas samih. Možda nije važan srećan kraj, već je važnija sama priča. Smisao života je smisleni život", napisala je između ostalog Atina.

Njen otac (33) ispričao je kako je ostao u neverici kada je pronašao poruku. "Ovo je toliko tužno i dirljivo. Kada sam prvi put video poruku, nisam mogao da stojim na nogama. Počeo sam da je čitam, ali morao sam da prestanem - srce mi se kidalo", rekao je Din Orčard.

Atina iako je samo bila tinejdžerka spoznala je veoma važne životne lekcije koje je podelila sa svojom porodicom kaok bi ih utešila.

"Razlika između običnih i neobičnih je mala. Neobični su shvatili da je sreća put, a ne odredište. Hvala vam što ste bili tu. Budite srećni, slobodni, zauvek mladi. Verujte! Ljubav je kao staklo, izgleda divno, ali ju je lako razbiti. Ona je retka, a život je čudan, ništa ne traje večno i ljudi se lako menjaju. Kada te neko voli, on neće dozovoliti da odeš, bez obzira koliko je situacija teška. Život je igra, a ljubav je najveća nagrada u njoj. Zapamtite - život je pun uspona i padova, a bez padova usponi ne znače baš ništa", "delovi su njenog testamenta"!

Dejli mejl

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track