Pita s makom

Pita s makom

Recept dana -

Sastojci♦ 2 dl kiselog mleka♦ 250 g mlevenog maka♦ 3 jajeta + 2 žumanceta za premazivanje♦ 250 g šećera♦ 1 prašak za pecivo♦ 1 pakovanje debelih kora za pituPreliv♦ 300 g šećera♦ sok od pola limuna♦ 1 l vodePripremaSve sastojke za fil dobro sjediniti, njima namazati svaku koru, uviti i slagati u podmazan pleh, pa odozgo premazati uljem i žumancima. U međuvremenu skuvati preliv od šećera, soka od pola limuna i vode (drugu polovinu limuna narezati na ploške i takođe staviti u preliv) i tim preliti vrelu pitu i pre služenja je ostaviti da se ohladi.Pavle Sretković, šef kuhinje restorana Redakcija, Vlajkovićeva 8, 011/321-48-45

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track