AMBASADOR SAD U KIJEVU: Rusi ušli u rat sa Ukrajinom!
Foto: Reuters

Oštro

AMBASADOR SAD U KIJEVU: Rusi ušli u rat sa Ukrajinom!

Planeta -
Džefri Pjat u nizu postova na Tviteru tvrdi da je Rusija naoružala proruske snage i da se konačno i direktno uključila u borbe na istoku Ukrajine

KIJEV - Američki ambasador u Ukrajini Džefri Pjat objavio je jutros na Tviteru tri posta u kojima, između ostalog, tvrdi da se Rusija direktno uključila u borbe na istoku Ukrajine.

U prvom postu Pjat na ruskom piše da su tenkovi, birotehnika, artiljerija i višecevni lanseri raketa koje je isporučila Rusija nedovoljni da pobede Oružane snage Ukrajine.

"Dakle, sada je sve veći broj ruskih trupa koje su direktno uključene u vojne operacije na teritoriji Ukrajine", objavio je Pjat u drugom postu, takođe na ruskom.

"Rusija je takođe poslala svoj najnoviji sistem protivraketne odbrane SA-22, uključujući Pancir-S1 na istok Ukrajine i sad je direktno uključena u borbe", navodi se u trećem postu na ruskom jeziku.

Sinoć je šef diplomatije Švedske Karl Bilt takođe na Tviteru objavio da sada u istočnoj Ukrajini očigledno vidimo borbu između regularnih armija Rusije i Ukrajine. "Postoji izraz za to", dodao je Bilt.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track