AMERIKA UGROŽENA: Obama otkazao posete zbog ebole!

Panika

AMERIKA UGROŽENA: Obama otkazao posete zbog ebole!

Planeta -
Naloženo da vlasti najhitnije pronađu putnike aviona kojim je letela preminula medicinska sestra i da ih testiraju na virus. Ona je preminula pošto je, pre toga, dobila ebolu od Liberijca Tomasa Erika Dankana

VAŠINGTON - Američki predsednik Barak Obama otkazao je danas planirana putovanja po SAD, kako bi sa svojim kabinetom razmotrio širenje zaraze smrtonosnim virusom ebole. Bela kuća je saopštila da je Obama otkazao planiranu posetu saveznim državama Nju Džersi i Konektikat i da će u Beloj kući sazvati sastanak zvaničnika svog kabineta koji koordinišu vladin odgovor na ebolu.

Izmena planova predsednika SAD usledila je nakon što je i drugi američki zdravstveni radnik, bolničarka koja se brinula za prvog zaraženog ebolom u SAD, pozitivno testiran na taj virus. Obama je u gradu Junion u NJu Džerziju nameravao da učestvuje na manifestaciji prikupljanja sredstava za demokrate u Senatu, a zatim u Konektikatu podrži kampanju guvernera te države Denela Maloja.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Danas je objavljeno da je medicinska sestra, koja je lečila prvog pacijenta obolelog od ebole u SAD preminula od virusa, saopštile su vlasti u Teksasu. Sestra iz Teksaške prezbiterijanske bolnice, koja je negovala Tomasa Erika Dankana, izolovana je čim je dobila temperaturu, ali se prethodo slobodno kretala i putovala avionom.

Naloženo je da vlasti najhitnije pronađu putnike aviona kojim je letela preminula medicinska sestra i da ih testiraju na virus.

Dankan je umro 8. oktobra, a bolnica je u nedelju objavila da je jedna od sestara koje su se brinule o njemu inficirana virusom ebole. Državljanin Liberije Tomas Erik Dankan, prvi pacijent kome je u SAD ustanovljena dijagnoza ebole, preminuo je u Prezbiterijanskoj bolnici u Dalasu. Dankan je došao u Ameriku letom iz Liberije. Naloženo da vlasti najhitnije pronađu putnike aviona u kojem je bio zaraženi i da ih testiraju

http://www.youtube.com/watch?v=lSMbac1bqpg

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track