BILD PREDSEDNIKU NEMAČKE: Nađi novu kuvaricu, ova sadašnja je preskupa!
Foto: Fonet/AP

Razbacivanje

BILD PREDSEDNIKU NEMAČKE: Nađi novu kuvaricu, ova sadašnja je preskupa!

Planeta -
Za Joahima Gauka kuva čuvena kuvarica Sara Viner, ali cene su joj tako paprene da poreski obveznici moraju svakog meseca da izdvoje oko 7.000 evra za njeno kuvanje!

BERLIN - Nemački predsednik Joahim Gauk (74) će izgleda uskoro morati da potraži novu kuvaricu za kantinu u Predsedničkoj službi, piše tabliod Bild, navodeći da finansijski eksperti zahtevaju od šefa države da potraži drugu opciju pošto je aktuelna preskupa.

Za kantinu Predsedničke službe kuva, naime, firma poznate nemačke kuvarice Sare Viner ali u kantini jela koštaju od 2,90 evra, recimo palačinke sa musom. Pošto se troškovi ne mogu pokriti, država, odnosno, poreski obveznici, mora mesečno da izdvoji oko 7000 evra, do 2015. godine, piše Bild.

"Nije za dobar primer ako se kantina Predsedničke službe subvencionira novcem od poreza građana.To mora da se promeni", rekao je ekspert za finansije iz bavarske Hrišćansko-socijalne unije Hans Mihelbah Bildu.

I ekpert ta pitanje budžeta iz redova opozicione partije Zeleni Ekin Deligez zahtevala je da se ugovor sa firmom Vinerove okonča i kaže da će se sigurno naći bolje rešenje za obe strane.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track