BIZARNO: Ubio decu pa sebe jer ga je žena tukla
Foto: Kurir štampano

Velika porodična tragedija na Floridi

BIZARNO: Ubio decu pa sebe jer ga je žena tukla

Planeta -
Amerikanac Dejvid Moni upucao troje mališana pa sebe, a razlog ubistva je, tvrdi njegov advokat, to što je supruga godinama pila i zlostavljala ga

DEJTONA BIČ - Amerikanac Dejvid Moni upucao je svoje troje dece, a zatim i sebe, a razlog je, kako tvrdi njegov advokat, to što ga je supruga zlostavljala.Moni je ubio dvoje mališana - Savanu (14) i Dejvida (11), dok je najmlađa ćerka Loren (9) preživela i u stabilnom je stanju.Krvavi pirPorodična tragedija dogodila se u petak uveče, a Dejvidovi iskazi o braku tek juče su isplivali u javnost.Kako su preneli američki mediji, Dejvid i Sintija posvađali su se u petak ujutru, posle čega je ona pobegla kod suseda da pozove pomoć. Komšija je pozvao policiju, a ona je sve vreme vikala samo: „O moj bože!“ Na pitanje policijskog dispečera da li misli da će njen muž povrediti decu, rekla je samo: „Da, hoće“.Dok je ona pozivala pomoć, Dejvid je pucao u svoju decu. Prvo je ubio 14-godišnju Savanu i devetogodišnju Loren, koje su bile u sobi na spratu, a onda sišao u prizemlje i u drugoj sobi ubio 11-godišnjeg Dejvida. Posle krvavog pira otišao je u kuhinju, seo za sto i pucao sebi u glavu.- Poziv smo primili u 5.11 u petak. Kad smo ušli u stan, videli smo tri tela, a jedna od devojčica još je davala znake života. Ako je hteo da počini samoubistvo, trebalo je samo to i da uradi. Ubistvo dece je pravi kukavičluk - rekao je šerif Ben Džonson.Deca u strahuKako pišu mediji, Moni godinama nije radio, već je ostajao kod kuće da bi brinuo o deci, dok ih je Sintija izdržavala. Nedavno je završio školu za kiropraktičara i rešio je da se razvede od supruge i s decom preseli u Južnu Dakotu, odakle su se i doselili.Zahtev za razvod podneo je u maju, a samo mesec dana kasnije tražio je od suda da joj se zabrani prilazak jer „mnogo pije, a onda udara njega i decu u grudi, leđa i ruke“.- Sintija udara decu, nekad i više puta, samo zato što se svađaju jedno s drugim ili ne podižu igračke ili odeću s poda kad im ona to kaže. Ti udarci su jaki i veoma su teška kazna. Moja deca su plakala, bila su u strahu od Silvije - rekao je on u sudu u junu. Dve nedelje kasnije povukao je optužbe.

Šerif Džonson: Ubistvo dece je pravi kukavičluk, mogao je da ubije samo sebe
Šerif Džonson: Ubistvo dece je pravi kukavičluk, mogao je da ubije samo sebe

SusediOBOJE PROBLEMATIČNIKomšije pričaju da su oba roditelja bila problematična i da nijednom od njih ne treba verovati.- Više nas je policiji reklo da nijedno od njih dvoje ne zaslužuje da čuva decu jer su previše sebični, okrenuti samo sebi - rekao je jedan od suseda policiji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track