BRITANIJA STRAHUJE: Podignut nivo opasnosti od terorizma!
Foto: Beta Ap

Drugi najviši stepen

BRITANIJA STRAHUJE: Podignut nivo opasnosti od terorizma!

Planeta -
Pomoćnik komesara za borbu protiv terorizma Mark Rouli je rekao da stepen ozbiljan na petostepenoj skali opasnosti od terorizma znači da će biti pojačane patrole i uvedene druge bezbednosne i zaštitne mere

LONDON - Velika Britanija je podigla nivo opasnosti od terorizma s "bitnog" na "ozbiljan", drugi najviši nivo, ali je istakla da nema neke konkretne pretnje, rekla je danas sekretarka unutrašnjih poslova Tereza Mej, prenosi britanski Bi-Bi-Si (BBC).

Novi nivo proglašene opasnosti od terorizma znači da se teroristički napad smatra "veoma verovatnim", ali je Mej rekla da nema informacija o tome. Ona je objasnila da je uvođenje višeg nivoa povezano sa razvojem događaja u Iraku i Siriji.

Mej je dodala da je odluka koju je doneo Združeni analitički centar za terorizam, zasnovana na obaveštajnim podacima. London je u više navrata izrazio zabrinutost zbog toga što su se i neki Britanci uključili u ratove u Iraku i Siriji, a potom se vraćaju u Veliku Britaniju gde bi mogli vršiti napade.

Pomoćnik komesara za borbu protiv terorizma Mark Rouli je rekao da stepen "ozbiljan" na petostepenoj skali opasnosti od terorizma znači da će biti pojačane patrole i uvedene druge bezbednosne i zaštitne mere. On je pozvao građane da vlastima prijave one u koje sumnjaju da su teroristi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track