HAOS U MOGRENU: Interventna ušla u hotel, silom izbacila radnike!
Foto: Vijesti, Vuk Lajović

Gosti u neverici

HAOS U MOGRENU: Interventna ušla u hotel, silom izbacila radnike!

Planeta -
Oko sto radnika se zatvorilo u hotelu. Ispred Mogrena je kordon policije, a pripadnici interventne izbacuju radnike na očigled gostiju

BUDVA - Turistička inspekcija zapečatila je danas hotel Mogren u Budvi, a više od sto radnika zatvorilo se u prostorije hotela odbijajući da ga napusti, prenose Primorske novine.

Pripadnici Interventne jedinice policije primenom sile su izbacili radnike hotela Mogren iz tog objekta. Dvadesetak radnika je privedeno jer su odbili da napuste hotel, a pušteni su nakon što su dali izjave. Hotel je zapečaćen oko 9 časova.

Policijski načelnik Slobo Kovačević je pre toga pozvao radnike da napuste hotel, jer policija ima naređenje da asistira turističkoj inspekciji. Radnici su odbili da ga poslušaju i legli su na pod hotela. Prilikom ulaska 50 pripadnika Interventne u hotel, radnici su skandirali "E viva Montenegro".

Više od stotinu radnika blokiralo je hotel Mogren, revoltirani namerom turističke inspekcije da ga zapečati.Inspekcija je jutros u 7.00 časova došla u hotel ispraćena je aplauzima radnika Merkur sistema, firme u vlasništvu Milana Mrvaljevića koji je više od decenije zakupac hotela. Uz povike "lopovi, lopovi" "ne damo hotel", radnici su u hotelu dok je inspekcija sa rukovodstvom kompanije vrši kontrolu.

Ulaz u hotel izlepljen je plakatima "Marović+ Vuksanović=200 porodica bez hleba", "Maroviću zar ti nije dosta"...Pripadnik policije u nekoliko navrata tražio je od radnika dok su skandirali "lopovi, lopovi", da dozvoli da inspekcija završi kontrolu.

Mrvaljević je rekao da ne zna zašto zapečaćuju hotel, te da može samo da pretpostavi da se radi o ličnom interesu Marovića i Božidara Vukanovića, direktora Uprave za inspekcijske poslove.

On je dodao da misli da je sve unapred bilo isplanirano kako bi se uništila njegova firma Merkur sistem, i zapitao Marovića i Vuksanovića da li oni imaju porodice i kako da objasni porodicama 200 radnika da neće imati ni za hleb.Mravljević je kazao da mu prete linčem, dok su prisutni uzvratili skandiranjem "Hapsite Sveta", aludirajući na Svetozara Marovića, potpredsednika DPS-a ali i predsednika borda Budvanske rivijere.

Mrvaljević je podsetio i da je on počasni konzul Austrije u Crnoj Gori, i da se konzulat zatvara ovim činom, jer se nalazi u hotelu.

Predstavnica radnika Hristina Jovanović kazala je da je sramota da se hotel u sred sezone zatvara, dok je šefica recepcije Ljiljana Samardžić pozvala ministra turizma Branimira Gvozdenovica da dođe u hotel i objasni turistima, jer su sve sobe pune gostiju, da će biti isterani na ulicu.

Turista iz Australije Lidija Coha, koja već treću godinu letuje tu, pozvala je ambasadora svoje zemlje da ih upozna sa situacijom.

Iz Budvanske rivijere su saopštili da će svim gostima koji borave u hotelu Mogren omogućiti nastavak korišćenja aranžama u objektima te hotelske kompanije bez nadoknade.

"O svemu prethodnom Hotelska grupa Budvanska rivijera je već izvestila Ministarstvo održivog razvoja i turizma i Nacionalnu turističku organizaciju Crne Gore", navodi se u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track