CENA PRAVA SITNICA: Kupite kuću na Siciliji za samo 1 evro
Foto: Printscreen Yt

Nesvakidašnja ponuda

CENA PRAVA SITNICA: Kupite kuću na Siciliji za samo 1 evro

Planeta -
Ako imate 20 evra, možete da kupite 20 kuća - sve imaju predivan pogled na Etnu!

PALERMO - Ako imate 1 evro, možete da kupite kuću na živopisnoj Siciliji. Ako imate 20 evra, onda možete da pazarite 20 kuća i to ne bilo kakvih - to su prelepe starinske kućice okružene prelepom prirodom

Kuće se nalaze oko 120 kilometara jugoistočno od Palerma, prestonice Sicilije, nedaleko od planinskog pojasa Madonije.

Iz ovih napuštenih kuća imaćete pogled pravo na Etnu (koja već nedeljama štuca i svako malo izbacuje dim i pepeo, što mora da je prelep prizor).

Vlasnici su napustili te kuće 20-ih godina prošlog veka, kada su emirgrirali iz Italije. Kao svedoci istorije na kućicama stoje pločice iz 18. veka, a u kuhinjama su i dalje šporeti na drva.

Selo ima pogled na Etnu, Foto AP
Selo ima pogled na Etnu, Foto AP

Pored ovih 20 koje se prodaju za po jedan evro, na prodaju je još oko 300 kuća. One su malo skuplje, koštaju od 5.000 do 15.000 evra.

Kuće su stavljene na prodaju u okviru incijative koju je pokrenulo selo da bi zaustavilo višedecenijsku belu kugu i obnovilo privredu.

Kupci moraju u opštini da polože kaparu od 5.000 evra kao jemstvo da će renovirati kuću u roku od tri godine, na šta će, kako se procenjuje, u proseku potrošiti oko 20.000 evra (ako treba i krov da se popravi, cena je veća).

Sve u svemu - oni koji imaju dovoljno para u slamarici ili u banci, a pritom i vole Siciliju, imaju sada jedinstvenu priliku.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track